Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

AsiaK_Z 22:23, 05 paź 2017

U nas za oknem już spokojnie, ale 3 godziny temu... oj działo się

Ogród... nie będę się powtarzać Ty wieeeeeeeesz, jak zapewnić bezsenną noc
Johanka77 23:08, 05 paź 2017

Kolorowo i słonecznie u Ciebie
makadamia 09:17, 06 paź 2017

Gardener27 napisał(a)

Koniecznie musisz im znaleźć miejsce w swoim ogrodzie. Najlepiej czują się w trawach ...

Ooo, odkryłam Twój ogród niedawno, ale nie miałam jeszcze okazji żeby coś napisać i właśnie się nadarzyła

Dokładnie takimi rzeźbami w trawach zachwycałam się u u Adama Woodruffa, ale jak szukałam podobnych rzeźb w Polsce, to same betonowe potworki mi wychodziły. Gdzie upolowałeś takie fajne ptaszki? Może być na priv.
Basilikum 15:56, 06 paź 2017

Mam nadzieje, ze tornado nie wyrzadzilo szkod
piekne fotki ja sie upieram przy "perfekcyjnym"
Anda 16:19, 06 paź 2017

Pieknie jak zawsze u Ciebie

Te ptaszki bardzo ladnie sie wpisuja w Twoj ogrodowy krajobraz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 16:25, 06 paź 2017

Czarujesz kolorami w ogrodzie Jak zawsze dekoracje dodają smaczku Nic tylko podziwić i wzdychać
Mam nadzieję, że ominęło Cię tornado.
Pszczelarnia 17:26, 06 paź 2017

Systematyczna praca - lubię to wyrażenie.
Gardener27 19:49, 06 paź 2017

AsiaK_Z napisał(a)
U nas za oknem już spokojnie, ale 3 godziny temu... oj działo się

Ogród... nie będę się powtarzać Ty wieeeeeeeesz, jak zapewnić bezsenną noc

Asiu nie zmrużyłem prawie oka w nocy, w pracy byłem nieprzytomny. Wczoraj potwornie wiało, nie pamiętam takich akcji a mieszkam już tu dobrych parę lat. Na szczęście zabudowa cała, wody nie mam od rana i raczej prędko nie będzie. Jutro zabieram się za robienie porządków w ogrodzie bo jest co sprzątać.
Gardener27 19:56, 06 paź 2017

Johanka77 napisał(a)
Kolorowo i słonecznie u Ciebie

Asiu staram się by od wiosny aż do późnej jesieni w ogrodzie było na czym zawiesić oko. Rabaty tak są zaprojektowane by przyciągały wzrok i nie straszyły pustką. Tak, stawiam na kolor ale rozważnie go stosuję. Nasadzenia w pojemnikach zmieniają się z każdą porą roku, ogrodnictwo to bardzo wdzięczny i kreatywny temat.
Gardener27 20:07, 06 paź 2017

makadamia napisał(a)

Ooo, odkryłam Twój ogród niedawno, ale nie miałam jeszcze okazji żeby coś napisać i właśnie się nadarzyła

Dokładnie takimi rzeźbami w trawach zachwycałam się u u Adama Woodruffa, ale jak szukałam podobnych rzeźb w Polsce, to same betonowe potworki mi wychodziły. Gdzie upolowałeś takie fajne ptaszki? Może być na priv.

Witaj Asiu w moich progach.
Masz rację, wszelakie ciekawe rzeźby ogrodowe fantastycznie prezentują się na zwiewnych łąkach kwietno-trawiastych. Ja ze swoich czapli jestem bardzo zadowolony, solidnie wykonane, ciekawy desing, widać w nich rękę artysty Już podsyłam namiary.