Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:38, 07 lip 2014

Bardzo dziękuję Jula Wzbogacasz mój wątek pieknymi zdjęciami Chopina W tygodniu mam mało czasu na pisanie a o robieniu zdjęć można zapomnieć

Pozdrawiam
Gardener27 22:08, 07 lip 2014

MagdalenaK8 napisał(a)

Charakterek to ja raczej wrednawy mam, po prostu przez skórę wyczuwam fajnych ludzi. Raczej się nie mylę. Kosy znienawidziłam...to śliczne ptaki i pięknie śpiewają ale...U nas kolejny gorący dzień i jak już chciałam zrobić zdjęcia zaczęło cudownie padać, ze zdjęć nici ale nadrobię jutro .
Fajnie że miałeś fajny poniedziałek, mnie raczej coś nieładnie ponosiło.
pewnie znowu kosiarki, kompresory, brak spokoju. Nakręciłam się niepotrzebnie...

Madziu to dobrze czujesz przez tą skórę Kosy fajne ptaszki ładnie śpiewają ale niefajnie się zachowują Rozsmakowały się u Ciebie bo dobre masz owoce
U mnie też dzisiaj była patelnia Jak wyszedłem z pracy to myślałem że się ugotuję Do wieczora nie wychodziłem na zewnątrz a teraz podlewałem bo wszystko schnie na pieprz
Ten sąsiad nie da Ci odpocząć na urlopie Musisz mu prąd odciąć No cóż Dużo spokoju życzę
marta_d 09:44, 08 lip 2014

pozdrowienia
nicol21 09:54, 08 lip 2014

Co tam na wsi słychać? Czyli że na zdjęcia i takie tam trzeba od weekendu do weekendu żyć i czekać?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gardener27 18:57, 08 lip 2014

marta_d napisał(a)
pozdrowienia

Pozdrawiam
Gardener27 19:00, 08 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Co tam na wsi słychać? Czyli że na zdjęcia i takie tam trzeba od weekendu do weekendu żyć i czekać?

Parno i duszno Nie mam nawet sił klikać w klawiaturę Mam nadzieję że wreszcie spadnie deszcz bo wszystko schnie na wiór a ja już nie mam siły podlewać Walczę z kretem który ryje mi wszędzie Wczoraj go topiłem ale nic nie pomogło Jutro idę po chemię bo to nierówna walka Zdjęcia pojawią się w bliżej nieokreślonym czasie

Pozdrawiam
Gardener27 19:51, 08 lip 2014

Jakieś zdjecia wygrzebałem warzywnika z moim cieniem czuwającym nad wszystkim

MagdalenaK8 20:23, 08 lip 2014

Gardener27 napisał(a)

Jakieś zdjecia wygrzebałem warzywnika z moim cieniem czuwającym nad wszystkim

Po pierwsze dziękuję za wizytę u mnie , po drugie w tej postaci Twój warzywnik jest bajkowy. U mnie wczoraj i dziś burze i sporo deszczu, fajnie...Jednak do południa temperatura tropikalna. Miałam tyle planów że tylllleeee zrobię a ja nie ma tak jak i Ty sił na nic hi hi hi.
Więc w chwilach spokoju cieszę się swoim ogrodem...
Pozdrawiam i deszczyku życzę.
Dorotowisko 22:03, 08 lip 2014

Witaj Przemku. Uwielbiam Twoje fotki warzywnika i ciągle mam nadzieję mieć własny. Czekam na glebogryzarkę, bo bez tego nic nie ruszę.
Ale w przydomowym ogródku mam podobny problem jak Ty; sprowadziła się nornica. I też się zastanawiam w jaki sposób się jej pozbyć. Może pogadam z kotami?
zabaewa 00:23, 09 lip 2014

U mnie też coś ryje - głównie nornice, bo ich wbród u nas. Ale za mnie walczy Maya i jeże Mam ich trochę u siebie, z czego się cieszę. I mam niezły harem zwinek i ropuszki też są. A nad nami krążą myszołowy - tak ze mam wsparcie w walce z nornicami, kretami, ślimakami itp

A warzywniak i tak mnie zachwyca . Dla mnie Twój warzywniak to takie wspomnien.ie z dzieciństwa, wiesz ?
Pozdrawiam.