Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Ewa777 22:47, 22 cze 2018

A czy ten przetacznik o który pytają dziewczyny, to nie jest ożanka?
Pięknie, sztywno rośnie u Ciebie - u mnie się ściele po ziemi.
Ogród jak zawsze zadbany i piękny. Ławeczka urokliwa. Podobają mi się wszelkie dodatki u Ciebie
Dorota123 23:35, 22 cze 2018

Dziękuję za odpowiedź.
Magleska 00:01, 23 cze 2018

Jak zawsze cudowne kadry u Ciebie fotki rewelacyjne ślicznie po prostu
Anusia 09:27, 23 cze 2018

Piękne. Przemek odnośnie trawnika. Za wodę zapłacisz pewnie majątek. U mnie wysuszony na wiór. Dzisiaj dopiero popadało a raczej zrosiło. W dalszym ciągu u mnie do perfekcji daleko.
Kokesz 11:23, 02 lip 2018

Gardener27 napisał(a)

Co prawda to zdjęcia z wiosny 2015r. ale masz może zdjęcia tej rabaty w późniejszym czasie?
Chodzi mi o przysłonięcie prymulek i tulipanów.
Czy dominują tu później trawy?
la_estrellita 07:22, 14 lip 2018

Witaj Przemku. Zwabiona tytułem wątku obejrzałam wizytówkę i ponieważ jeszcze zbieram szczękę z podłogi zaznaczam wątek żeby nie zgubić. Będę częstym gościem podglądaczem-zgapiaczem . Piękne miejsce. Pozdrawiam.
Gardener27 21:51, 20 lip 2018

asica napisał(a)
Piękne kompozycje, pięknie jak zawsze. U mnie woda leje się całymi dniami. Wczoraj mocno powiało, a deszczu zero.

Serdecznie dziękuję Asiu za miłe słowa. W tym sezonie pogoda mocno niezdecydowana, jak nie susza to powódź, u mnie właśnie po tym drugim. Na szczęście obyło się bez strat w ogrodzie. Najbardziej ucierpiał warzywnik, ogórki padły, słoneczniki nawałnica wyrwała z korzeniami, ogólnie warzywa bardzo źle rosną, wyjątek stanowią pomidory, zrywam kilogramami.

sylwia_slomczewska napisał(a)

Opady w tym roku są na wagę złota U mnie nareszcie w nocy troszkę podlało, tak jak i u Ciebie
Jak ja bym chciała tylko 5 godzin tygodniowo kosić, u nas to zajmuje ze 3 razy po 6 godzin, przy czym podwórka nie liczę bo tam syn kosi jedno popołudnie. A jeszcze rów i granice(400 metrów do obkoszenia i jesienią łąka dwa pełne dni.....ech mniejszy ogród to i wyczyszczone i czas na odpoczynek jest. Ale chyba bym się już nie zamieniła
Przemo ja wiem, że Ty sam walczysz o wygląd ogrodu, znam jednak ogrodników( mam nawet po sąsiedzku) gdzie ogrody założone przez firmę i dwa trzy razy w roku obrabiane przez firmę.....zawsze mam wtedy mieszane uczucia co do takiego ogrodu, choć rozumiem, że Komuś brak wiedzy, czasu i sił...lub po prostu nie lubi grzebać w ziemi. Pewnie na starość przyjdzie taki moment , że i ja będę wymagać pomocy w ogrodzie, ale na razie też walczymy sami....może będzie któraś synowa pałała miłością do roślin

Długo Sywia nie musieliśmy czekać, przez ostatnie dwa pogodnie spadło bardzo dużo deszczu. Ogród podniósł się po suszy i prezentuje się wybornie.
Dla mnie koszenie tyle godzin trawnika to i tak dużo. Ogólnie jestem mocno zajęty i czas dla mnie jest bardzo istotny.
Każdy ma indywidualne podejście do ogrodu. Ja swój założyłem sam, kupiłem i posadziłem każdą roślinę za swoje pieniądze. Nieskromnie przyznam że uwielbiam swój ogród, praca i odpoczynek w nim to sama przyjemność.

Kawa napisał(a)
Przemo pięknie
ten przetacznik różowy też mi się bardzo podoba
a to przetacznik czy przetacznikowiec?

cudnie masz

Kamilko to przetacznik, kupiłem bez nazwy więc do identyfikacji. Obecnie już przekwitł, został przycięty i powtórzy kwitnienie za jakiś czas.

Ewa777 napisał(a)
A czy ten przetacznik o który pytają dziewczyny, to nie jest ożanka?
Pięknie, sztywno rośnie u Ciebie - u mnie się ściele po ziemi.
Ogród jak zawsze zadbany i piękny. Ławeczka urokliwa. Podobają mi się wszelkie dodatki u Ciebie

Ewuniu to przetacznik, na ożankę narobiłaś mi smaku bo przyznam szczerze że nie znałem wcześniej a warta grzechu.
Meble i dodatki u mnie dość mocno mobilne, na długo nie zagrzeją miejsca. Mam w sobie jakieś dekoratorskie zacięcie

Magleska napisał(a)
Jak zawsze cudowne kadry u Ciebie fotki rewelacyjne ślicznie po prostu

Madziu

Anusia napisał(a)
Piękne. Przemek odnośnie trawnika. Za wodę zapłacisz pewnie majątek. U mnie wysuszony na wiór. Dzisiaj dopiero popadało a raczej zrosiło. W dalszym ciągu u mnie do perfekcji daleko.

Oj tak Aniu, rachunki za wodę są potworne, na szczęście ostatnio u mnie było deszczowo, będzie więcej funduszy na rośliny. Potrzebne mi są różowe jeżówki do alejki z Danica, obecnie wszystko tam przekwitło i potrzebuję akcentu kolorystycznego.

la_estrellita napisał(a)
Witaj Przemku. Zwabiona tytułem wątku obejrzałam wizytówkę i ponieważ jeszcze zbieram szczękę z podłogi zaznaczam wątek żeby nie zgubić. Będę częstym gościem podglądaczem-zgapiaczem . Piękne miejsce. Pozdrawiam.

Witam Cię Agnieszko bardzo serdecznie w moim ogrodzie.
Z tego co widzę jesteś na etapie projektowania ogrodu, dobrze trafiłaś, jest tu wiele wspaniałych ludzi obdarzonych pasją chętnych do pomocy. Ja również służę pomocą, Dziękuję za wizytę
Mirka 22:25, 20 lip 2018

Ja nie wiem jak tak można się bez jednej fotki pojawić Popraw się Przemku Pozdrawiam
Gardener27 22:32, 20 lip 2018

Mireczko ładuję Twoje cudne jeżówki również będą. Część z nich wróciła do matecznego koloru.
AsiaK_Z 22:38, 20 lip 2018

Mam popcorn i czekam na "obrazki" z Wiejskiego