A czy ten przetacznik o który pytają dziewczyny, to nie jest ożanka?
Pięknie, sztywno rośnie u Ciebie - u mnie się ściele po ziemi.
Ogród jak zawsze zadbany i piękny. Ławeczka urokliwa. Podobają mi się wszelkie dodatki u Ciebie
Piękne. Przemek odnośnie trawnika. Za wodę zapłacisz pewnie majątek. U mnie wysuszony na wiór. Dzisiaj dopiero popadało a raczej zrosiło. W dalszym ciągu u mnie do perfekcji daleko.
Co prawda to zdjęcia z wiosny 2015r. ale masz może zdjęcia tej rabaty w późniejszym czasie?
Chodzi mi o przysłonięcie prymulek i tulipanów.
Czy dominują tu później trawy?
Witaj Przemku. Zwabiona tytułem wątku obejrzałam wizytówkę i ponieważ jeszcze zbieram szczękę z podłogi zaznaczam wątek żeby nie zgubić. Będę częstym gościem podglądaczem-zgapiaczem . Piękne miejsce. Pozdrawiam.
Serdecznie dziękuję Asiu za miłe słowa. W tym sezonie pogoda mocno niezdecydowana, jak nie susza to powódź, u mnie właśnie po tym drugim. Na szczęście obyło się bez strat w ogrodzie. Najbardziej ucierpiał warzywnik, ogórki padły, słoneczniki nawałnica wyrwała z korzeniami, ogólnie warzywa bardzo źle rosną, wyjątek stanowią pomidory, zrywam kilogramami.
Długo Sywia nie musieliśmy czekać, przez ostatnie dwa pogodnie spadło bardzo dużo deszczu. Ogród podniósł się po suszy i prezentuje się wybornie.
Dla mnie koszenie tyle godzin trawnika to i tak dużo. Ogólnie jestem mocno zajęty i czas dla mnie jest bardzo istotny.
Każdy ma indywidualne podejście do ogrodu. Ja swój założyłem sam, kupiłem i posadziłem każdą roślinę za swoje pieniądze. Nieskromnie przyznam że uwielbiam swój ogród, praca i odpoczynek w nim to sama przyjemność.
Kamilko to przetacznik, kupiłem bez nazwy więc do identyfikacji. Obecnie już przekwitł, został przycięty i powtórzy kwitnienie za jakiś czas.
Ewuniu to przetacznik, na ożankę narobiłaś mi smaku bo przyznam szczerze że nie znałem wcześniej a warta grzechu.
Meble i dodatki u mnie dość mocno mobilne, na długo nie zagrzeją miejsca. Mam w sobie jakieś dekoratorskie zacięcie
Madziu
Oj tak Aniu, rachunki za wodę są potworne, na szczęście ostatnio u mnie było deszczowo, będzie więcej funduszy na rośliny. Potrzebne mi są różowe jeżówki do alejki z Danica, obecnie wszystko tam przekwitło i potrzebuję akcentu kolorystycznego.
Witam Cię Agnieszko bardzo serdecznie w moim ogrodzie.
Z tego co widzę jesteś na etapie projektowania ogrodu, dobrze trafiłaś, jest tu wiele wspaniałych ludzi obdarzonych pasją chętnych do pomocy. Ja również służę pomocą, Dziękuję za wizytę