Przemek a to jest ten taras co miał być zrobiony? Czy ja coś pomyliłam, bo tyle się dzieje u Ciebie. Łąka piękna no i stożki bukszpanowe hmm trzeba mi o nich pomyśleć.
Podziwiam (chyba nowy) Taras przed domem, wspaniale dobrane dodatki, cudownie obsadzone donice i to wszystko w otoczeniu pięknego ogrodu.
Wchodząc na Twój wątek zawsze spodziewam się czegoś nowego, zaskakującego i do tej pory nie zawiodłam się.
To mój siedmioletni Perukowiec, niestety nie kwitnie. Ograniczam jego wzrost przez silne cięcie wiosną, coś za coś.
Lubię takie kreatynę malowidła uliczne. Na szczęście na mojego kocura nic się nie czai za zakrętem
Dziękuję Slicznie
Donice o które pytasz są wykonane z terakoty, większość kupiłem w OBI. Bardzo ładnie wykonane, w Angielskim stylu i potwornie ciężkie.
Bylinowe rabaty mam w ogrodzie warzywnym, swoje pięć minut mają już za sobą. Bukszpany w tym roku prezentują się dość okazale. Chorób grzybowych nie mam za to ćmę prawie jak każdy Hortensje ogrodowe uprawiam w donicach, czas najwyższy przesadzić je go gruntu tylko miejsca nie mam dla nich odpowiedniego.
Dziękuję Ewo, jesteś bardzo miła. Ten sezon był bardzo pracowity, większość czasu pochłonęło podlewanie gdyż susza w moich okolicach potworna. O trawnik walczyłem jak lew, rośliny na rabatach również dostawały sporą ilość wody. W ogrodzie czuć już jesień, poranki i wieczory chłodne, rośliny mocno zmęczone upałami straciły wigor, trzeba myśleć powoli o wiosennych cebulach.