Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 22:30, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

Święta prawda z tymi jednorocznymi, ja też chciałabym jednak mieć wieloletnie a sezonowe to tak tylko kilka albo i wcale bo to pracy i na wiosnę i na jesieni. Tu gdzie ma być plac budowy tylko takie jednoroczne, ale tam gdzie budowy nie będzie to już takie stałe rabaty staram się robić a że ciągle się uczę to tak latam z tymi roślinkami i eksperymentuję

Faktycznie tam gdzie ma powstać budynek nie warto sadzić nic poza jednorocznymi Ja też tak mam że rośliny długo nie rosną w jednym miejscu bo cały czas koncepcja się zmienia no i niestały jestem w postanowieniach Beznadzieja
marta_d 22:31, 02 paź 2014

no jasne, że wybaczą !
Gardener27 22:32, 02 paź 2014

marta_d napisał(a)

zgadzam się czekam na przymrozki, a właściwie to chyba nie czekam, bo mam trochę wykopywania, aż strach się bać

.... ładnie uśmiechniesz się do męża i wszystko Ci wykopie
Gardener27 22:33, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

Oj to współczuję, mnie te kanny przerażają bo to takie doły potem zostają a i wydrzeć z ziemi "toto" trudno nie jedną łopatę już na takich wykopkach połamałam, teraz kupiłam sobie całą metalową jestem przygotowana

A moje kanny w tym roku takie mizernoty że nawet jeszcze do tej pory nie zakwitły
Nowa łopata na pewno się sprawdzi
Benia 22:36, 02 paź 2014

Ja również sobie obiecuję, że już tego nie przesadzę a tu następny sezon i nowa koncepcja... że te rośliny ze mną wytrzymują jeszcze ale u Ciebie ładniutko mimo wszystko, dużo tu takich ogrodów ładnych to fakt... tylko mój taki obraz nędzy i rozpaczy
marta_d 22:36, 02 paź 2014

już nie działa niestety generalnie nie przemęcza się w ogrodzie, czasu nie ma i pewnie też nie do końca lubi. Zresztą dobrze, że nie lubi
Gardener27 22:37, 02 paź 2014

Napia napisał(a)
Przymrozków na razie nie chcę za dużo jeszcze pracy w ogrodzie, z tymi jednorocznymi rzeczywiście zabawy jest sporo, ale za to kwitną pięknie przez cały sezon. Z czasem, jak piszecie, będzie się je sukcesywnie wymieniać na wieloletnie
Pozdrawiam Przemku

Ja też nie chcę przymrozków choć zapowiadają je u mnie na następny tydzień Brrr...

Jednoroczne sadzę tam gdzie mam braki na rabatach bylinowych jako wypełniacze Miejsca coraz mniej więc powoli u mnie zanikają

Agnieszko Twoje pole aksamitkowe przed wejściem zapiera dech w piersiach

Również pozdrawiam
Gardener27 22:39, 02 paź 2014

Juzia_G napisał(a)
Przemo fotki gdzie som?!?!

Czasu brak Fotek nie ma ;( Może przez weekend uda mi się wyjść do ogrodu z aparatem Ale co tam fotografować jak wszystko takie bee
marta_d 22:40, 02 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

A moje kanny w tym roku takie mizernoty że nawet jeszcze do tej pory nie zakwitły
Nowa łopata na pewno się sprawdzi

u mnie z kolei przymrozek trochę liście ściął ale dziś widziałam nowe kwiaty
Juzia 22:43, 02 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Czasu brak Fotek nie ma ;( Może przez weekend uda mi się wyjść do ogrodu z aparatem Ale co tam fotografować jak wszystko takie bee

A Ty mnie nie małpuj! Mój ogród jest be! A nie Twój