Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 17:40, 02 paź 2014

GosiaJoanna napisał(a)

Fotki już zamieściłam u siebie na wątku Zapraszam

Byłem, widziałem Dziękuję za zdjęcia porównawcze
Gardener27 17:44, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

A sadzić teraz czy lepiej na wiosnę? Jak radzisz?
U mnie w okolicy to nie ma dostępu niestety do takich typowo ogrodniczych, dlatego chyba muszę zamówić przez internet. dlatego za ewentualne namiary /na priv./ na takie sprawdzone strony bardzo byłabym wdzięczna jeśli oczywiście taka możliwość

Ja w tamtym roku rozmnażałem o tej porze koku i prawie wszystkie się przyjęły Nie jestem specjalistą w temacie ale na wiosnę chyba lepiej
Nigdy nie zamawiałem żurawek z sieci ale jak znajdę jakiś sklep warty polecenia odezwę się
Anita1978 17:59, 02 paź 2014

Ufff....nadrobiłam....jaka ilośc żurawek! Ja tez zamówiłam kilkanaście, rożne odmiany....za rok dwa rozmnożę je sama i też ilość bedzie wtedy imponująca! trawy tez sadziłam teraz po wizycie w Wojsławicach
Także wyszło na to jakbyśmy sie zmówili na te zakupy i nasadzenia
Ewa_w_ogrodzie 18:38, 02 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Proszę bardzo Też mi się podoba ten sposób sadzenia cebulowych a te bratki u góry to już mistrzostwo Krokusy są idealne bo kwitną jako pierwsze po nich żonkile a na samym końcu tulipany Ja bym tam jeszcze posadził niebieskie szafirki, będą ładnie kontra
stować z żółtymi żonkilami

Tak jest Przemku krokusy żonkile tulipany szafirki. Idę wykonać. zrobię dokladnie tak jak radzisz juz widzę jak będzie ładnie
Ewa_w_ogrodzie 19:32, 02 paź 2014

A to moja maleńka oskrzydlona
Gardener27 19:49, 02 paź 2014

Anita1978 napisał(a)
Ufff....nadrobiłam....jaka ilośc żurawek! Ja tez zamówiłam kilkanaście, rożne odmiany....za rok dwa rozmnożę je sama i też ilość bedzie wtedy imponująca! trawy tez sadziłam teraz po wizycie w Wojsławicach
Także wyszło na to jakbyśmy sie zmówili na te zakupy i nasadzenia

Hehee wygląda na to że mamy podobny gust

Nie jestem jakimś fanem żurawek ale na tą czerwoną rabatę tylko one wydawały mi się odpowiednie Trawy dopiero będą zamawiane na wiosnę w ilościach hurtowych bo dużo ich ptrzebuję i z roku na rok ich coraz więcej u mnie

Wyjazdu do Wojsławic zazdroszczę bardzo Oglądam na bieżąco Wasze fotki z tego pięknego miejsca

Pozdrawiam
Gardener27 19:51, 02 paź 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)

Tak jest Przemku krokusy żonkile tulipany szafirki. Idę wykonać. zrobię dokladnie tak jak radzisz juz widzę jak będzie ładnie

Ten zestaw w donicy będzie bardzo udany Zapewniam że będziesz zadowolona
Gardener27 19:53, 02 paź 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
A to moja maleńka oskrzydlona

Takie maleństwo a już płonie na czerwono Rośnie bardzo powoli ale za parę lat będzie grać pierwsze skrzypce na rabacie o tej porze
Benia 20:24, 02 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Ja w tamtym roku rozmnażałem o tej porze koku i prawie wszystkie się przyjęły Nie jestem specjalistą w temacie ale na wiosnę chyba lepiej
Nigdy nie zamawiałem żurawek z sieci ale jak znajdę jakiś sklep warty polecenia odezwę się

Dziękuję za odpowiedź i za odwiedziny
U mnie to jeszcze busz na barak pracy nie narzekam, tylko koncepcji mi brak
Te łany kann i rozchodników to takie nadwyżki i tak hektarami rosną, bo miejsca dużo może i jest ale roślin dużo brakuje jeszcze oj dużo trzeba chyba skok na bank zrobić albo szóstkę trafić

Pozdrawiam serdecznie
Gardener27 21:08, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź i za odwiedziny
U mnie to jeszcze busz na barak pracy nie narzekam, tylko koncepcji mi brak
Te łany kann i rozchodników to takie nadwyżki i tak hektarami rosną, bo miejsca dużo może i jest ale roślin dużo brakuje jeszcze oj dużo trzeba chyba skok na bank zrobić albo szóstkę trafić

Pozdrawiam serdecznie

Rośliny jednoroczne i te z ciepłych klimatów które trzeba wykopywać na zimę są piękne ale mnóstwo z nimi pracy Ja powoli z nich rezygnuję zastępując wieloletnimi
Spokojnie, małymi kroczkami dojdziesz do tego co chcesz osiągnąć ale trzeba czasu Nie od razu Rzym zbudowano