Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Benia 21:35, 02 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Rośliny jednoroczne i te z ciepłych klimatów które trzeba wykopywać na zimę są piękne ale mnóstwo z nimi pracy Ja powoli z nich rezygnuję zastępując wieloletnimi
Spokojnie, małymi kroczkami dojdziesz do tego co chcesz osiągnąć ale trzeba czasu Nie od razu Rzym zbudowano

Święta prawda z tymi jednorocznymi, ja też chciałabym jednak mieć wieloletnie a sezonowe to tak tylko kilka albo i wcale bo to pracy i na wiosnę i na jesieni. Tu gdzie ma być plac budowy tylko takie jednoroczne, ale tam gdzie budowy nie będzie to już takie stałe rabaty staram się robić a że ciągle się uczę to tak latam z tymi roślinkami i eksperymentuję
marta_d 21:38, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

Święta prawda z tymi jednorocznymi, ja też chciałabym jednak mieć wieloletnie a sezonowe to tak tylko kilka albo i wcale bo to pracy i na wiosnę i na jesieni. Tu gdzie ma być plac budowy tylko takie jednoroczne, ale tam gdzie budowy nie będzie to już takie stałe rabaty staram się robić a że ciągle się uczę to tak latam z tymi roślinkami i eksperymentuję

zgadzam się czekam na przymrozki, a właściwie to chyba nie czekam, bo mam trochę wykopywania, aż strach się bać
marta_d 21:38, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

zgadzam się czekam na przymrozki, a właściwie to chyba nie czekam, bo mam trochę wykopywania, aż strach się bać
Benia 21:44, 02 paź 2014

marta_d napisał(a)

Oj to współczuję, mnie te kanny przerażają bo to takie doły potem zostają a i wydrzeć z ziemi "toto" trudno nie jedną łopatę już na takich wykopkach połamałam, teraz kupiłam sobie całą metalową jestem przygotowana
Napia 21:45, 02 paź 2014

Przymrozków na razie nie chcę za dużo jeszcze pracy w ogrodzie, z tymi jednorocznymi rzeczywiście zabawy jest sporo, ale za to kwitną pięknie przez cały sezon. Z czasem, jak piszecie, będzie się je sukcesywnie wymieniać na wieloletnie
Pozdrawiam Przemku
marta_d 22:12, 02 paź 2014

Benia napisał(a)

Oj to współczuję, mnie te kanny przerażają bo to takie doły potem zostają a i wydrzeć z ziemi "toto" trudno nie jedną łopatę już na takich wykopkach połamałam, teraz kupiłam sobie całą metalową jestem przygotowana

te bulwy to jakaś masakra, wychodzą na wierzch, nie mieszczą się no i pędy oczywiście też konkretne dlatego będzie je wykopywał mężuś
Juzia 22:14, 02 paź 2014

Przemo fotki gdzie som?!?!
Benia 22:16, 02 paź 2014

marta_d napisał(a)

te bulwy to jakaś masakra, wychodzą na wierzch, nie mieszczą się no i pędy oczywiście też konkretne dlatego będzie je wykopywał mężuś

oj biedni Ci faceci...
marta_d 22:20, 02 paź 2014

ee tam biedni
Benia 22:23, 02 paź 2014

przynajmniej poudawać że się im współczuję można

Taki żarcik... bo się jeszcze obrażą tym bardziej, że nie u siebie jesteśmy a dyskusja taka... może nam to wybaczą