Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Napia 06:54, 02 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Ma być to rabata trawiasta z żurawkami

Odmiany jakie użyłem:
-Fire Shief
-Paprika
-Sweet Princess
-Red Fury
-Berry Smoothie
-Autumn Leaves
-Amber Lady

Dzięki Przemku, w wolnej chwili pooglądam a tymczasem zostawiam pozdrowienia i zmykam
renatamama3 07:51, 02 paź 2014

U mnie ,na wsi te trzmieliny oskrzydlone ludzie ,wyprowadzili z ogrodów na przed ogród . Dla mnie też jest tylko wtedy ładna jak się przebarwia.pozdrawiam
zawitka 09:50, 02 paź 2014

Witaj Przemku trafiłam tu od marty szukam sposobu na tulipy i znalazłam go u Ciebie dzięki ha ha Zdjęcia ładne
Ewa_w_ogrodzie 12:33, 02 paź 2014

Też w tym roku wsadziłam ta oskrzydloną i liczę że jak podrośnie będzie ogień w ogrodzie
GosiaJoanna 13:49, 02 paź 2014

Gardener27 napisał(a)
Czekam na zdjęcia bom ciekaw jak u Ciebie się prezentuje

Fotki już zamieściłam u siebie na wątku Zapraszam
Benia 15:42, 02 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Prawie wszyscy zaczynaliśmy od jednej roślinki a teraz mamy całe polany Nie wszystkim żurawki się podobają ale mają też rzesze fanów Są praktycznie dostępne w każdym ogrodniczym i supermarketach na działach ogród Mi najlepiej podobają się w zestawieniach z niskim trawami i bylinami

A sadzić teraz czy lepiej na wiosnę? Jak radzisz?
U mnie w okolicy to nie ma dostępu niestety do takich typowo ogrodniczych, dlatego chyba muszę zamówić przez internet. dlatego za ewentualne namiary /na priv./ na takie sprawdzone strony bardzo byłabym wdzięczna jeśli oczywiście taka możliwość

Gardener27 17:30, 02 paź 2014

Napia napisał(a)

Dzięki Przemku, w wolnej chwili pooglądam a tymczasem zostawiam pozdrowienia i zmykam

Miłej lektury

Też pozdrawiam
Gardener27 17:34, 02 paź 2014

renatamama3 napisał(a)
U mnie ,na wsi te trzmieliny oskrzydlone ludzie ,wyprowadzili z ogrodów na przed ogród . Dla mnie też jest tylko wtedy ładna jak się przebarwia.pozdrawiam

W mojej okolicy ze świecą oskrzydlonej szukać ... mniej popularna Na przed płociu też ciekawie z pewnością się prezentuje Ona potrzebuje dobrego sąsiedztwa bo sama w sobie dopiero jest ładna jak się przebarwi

Macham
Gardener27 17:37, 02 paź 2014

zawitka napisał(a)
Witaj Przemku trafiłam tu od marty szukam sposobu na tulipy i znalazłam go u Ciebie dzięki ha ha Zdjęcia ładne

Witaj Halinko

Miło mi że do mnie wpadłaś i znalazłaś coś dla siebie Kiedyś ze sobą rozmawialiśmy ale było to bardzo dawno temu u Ciebie w wątku

Pozdrawiam
Gardener27 17:40, 02 paź 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Też w tym roku wsadziłam ta oskrzydloną i liczę że jak podrośnie będzie ogień w ogrodzie

Na pewno się nie zawiedziesz Roślina ta jest nazywana potocznie płonącym krzewem. Przez całą wiosnę i lato wygląda niepozornie, ma zielone liście, ale jesienią… płonie. Jej liście nabierają szkarłatnej czerwieni sprawiając, ze trzmielina jest największą ozdobą ogrodu.