Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Mathildis 22:09, 21 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Moje wczorajsze zupełnie niezaplanowane zakupy No cóż . . . . trzeba korzystać z okazji

Wyglądają pięknie mam nadzieję że przy dobrej pielęgnacji nie stracą na formie a nawet będą niedługo olśniewać
U mnie w tym roku z pwowdów zdrowotno-logistycznych niestety nie zdążyłam opryskać promanalem albo jako to się ostatnio przyjęło na forum [proMenelem ], mam tylko nadzieję, że i bez tego roślinki dadzą u mnie radę...
o prymulkach poczytałam ... odezwę się ...
Mathildis 22:12, 21 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
W oczekiwaniu na tulipany

Ale tego nasadziłeś.... będzie cudnie... jest na co czekać u Ciebie. Będę wracać do Twojego wątku by zobaczyć tę feerię barw....
Mathildis 23:01, 21 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Dotarła dzisiaj do mnie paczka z trawkami Bardzo szybka wysyłka Czekałem od zamówienia raptem 3 dni Sadzonki bardzo ładnie rozkrzewione i zdrowe Wszystkie wznowiły wegetację Ech jak ja to kocham !

I to co najlepiej lubię GRATISEK

Przepraszam, że tyle postów pod rząd, ale nadrabiałam zaległości i tak wyszło....
Zakupy wyglądają cudnie i widać, że na czas podróży zostały dobrze zabezpieczone, więc i ja poproszę namiary na PW...

Przy okazji zapytam, czy zobaczymy zdjęcia tej łąki i lasu o których wspominasz pod avatarkiem?
Bo wiesz ja leśne stworzonko jestem
Gardener27 20:17, 22 mar 2014

Ewa4 napisał(a)

O dobrze wiedzieć na przyszłość no moje są ładne nawet mają po kilka sadzonek co nie która odmiana ale rozdziele dopiero na jesień będzie gęściej w tym sezonie

Ja w tym roku nie będę ich dzielił bo zależy mi na tym by były gęściutkie
Ewa4 20:28, 22 mar 2014

Moje z pierwszej dostawy są w garażu i po tygodniu poszlam je odwiedzić a tam nowe przyrosty ale mnie miło trawki zaskakują no i te co juz posadzone tez ładnie wypuściły zaś ostatnia dostawa stoi na tarasie i cierpliwie czeka na posadzenie ale ogólnie trawki w dobrej kondycji
Gardener27 20:42, 22 mar 2014

Witaj Aniu ! Ja promanalu nie stosuję w swoim ogrodzie bo nie ma u mnie problemu ze szkodnikami Kwestia przyjaznego środowiska dla roślin Nawet nie wiem co to opuchlaki bo ich po prostu u mnie nie ma
Stożki bukszpanowe są w najgorszym stanie Zauważyłem że nawet delikatnie podeschły bo miały uszkodzoną bryłę korzeniową ale dbam o nie jak potrafię i trzymam za nie kciuki
Dzisiaj zasilałem tulipany nawozem i zauważyłem że mają już pąki kwiatowe Myślałem że zakwitną na święta ale chyba nastąpi to dużo wcześniej
Oczywiście pojawią się zdjęcia lasu jaki otacza mój dom i łąki ale musi się wszystko zazielenić by było co fotografować Pozdrawiam!

Gardener27 20:46, 22 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Moje z pierwszej dostawy są w garażu i po tygodniu poszlam je odwiedzić a tam nowe przyrosty ale mnie miło trawki zaskakują no i te co juz posadzone tez ładnie wypuściły zaś ostatnia dostawa stoi na tarasie i cierpliwie czeka na posadzenie ale ogólnie trawki w dobrej kondycji

Ewa ale Ty szalejesz z tymi zakupami trawiastymi Ja dzisiaj poszedłem podlać moje sadzonki i nie mogłem uwierzyć jak bardzo urosły po przycięciu Jutro zrobię zdjęcia bo widok jest imponujący Pozdrawiam
Ewa4 22:20, 22 mar 2014

Podglądam Twoje stożki i stwierdziłam że za jakiś czas moje takie będą hihi.A zdradzisz mi pomysł na rabatę stożkowo-kulkową bo widzę ,że te same zakupy robimy trawki stożki,kulki to może spodoba mi się pomysł i ściągnę go do siebie hehe.Przemku a jak byłeś w OBI to były już ciurkadełka ?Zleciłam wczoraj koledze aby mi kupił z W-wy ale nie wiem czy już mają a wymyśliłam sobie ciurkadełko na rabacie przy tarasie .
Ewa4 22:31, 22 mar 2014

Przemku a widziałeś Ogród Sylwi od początku tam są piękne trawki i nie tylko cały ogród cudny.
Gardener27 22:51, 22 mar 2014

Poproszę o link do Sylwi bo jakoś nie kojarzę a jak polecasz to koniecznie muszę obejrzeć
Jutro jadę odwiedzić babcię w szpitalu więc wpadnę do Obi bo po drodze mam Mam nadzieję że będą mieć moje ptaszki a przy okazji rozejrzę się za ciurkadełkami A jakie konkretnie Cię interesują bo mają duży wybór?
Moje kuleczki bukszpanowe dosadzałem do starszych kuleczek tak że są na planie trójkąta od największej do najmniejszej Stożki rosną przy bramce białego płotka z jednej i drugiej strony chodnika Podobnie jak u Szefowej z tym że ona ma cisy Trawy będą w innych kompozycjach z różami okrywowymi białymi i różowymi które mam nadzieję że przyjdą w tym tygodniu