Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Ewa4 21:59, 25 mar 2014

Właśnie się w garażu na nawóz do róż natknęłam i jutro podsypię a trawki w garażu już pięknie wypuszczają czas je posadzić.
Gardener27 22:18, 25 mar 2014

Ja jeszcze z sadzeniem traw się wstrzymuję Czekam na stabilniejszą pogodę
renatamama3 22:33, 25 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Ma się ten urok osobisty Sam nie wiem jak to się dzieje ale takie gratiski zachęcają klientów do kolejnych zakupów Na zdjęciach nie widać bo już zapadał zmierzch ale nawozem od razu podsypałem po posadzeniu i podlałem Marzec jest najlepszym miesiącem na zasilanie róż Podsypuj śmiało Pozdrawiam!

Przemku ,podobno w pierwszym roku róż się nie nawozi ,ewentualnie kompost i ja tak właśnie zrobiłam .pozdrawiam
Napia 22:36, 25 mar 2014

Trafiłam tu przypadkiem i Twój piękny, bujny ogród mnie zauroczył Jestem też bardzo ciekawa warzywnika, bo sama próbuję go dopiero założyć
Pozdrawiam serdecznie i wiosennie
Gardener27 22:58, 25 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

Przemku ,podobno w pierwszym roku róż się nie nawozi ,ewentualnie kompost i ja tak właśnie zrobiłam .pozdrawiam

Słyszałem też o tym że przez pierwszy rok po posadzeniu nie stosuje się nawozów mineralnych bo powodują gorszą penetrację korzeni w nowej glebie ale zawsze tak robię i moje róże są piękne i zdrowe Odpowiednia dawka startowa dla róż jeszcze nigdy nie zaszkodziła rośliną po posadzeniu
Gardener27 23:06, 25 mar 2014

Napia napisał(a)
Trafiłam tu przypadkiem i Twój piękny, bujny ogród mnie zauroczył Jestem też bardzo ciekawa warzywnika, bo sama próbuję go dopiero założyć
Pozdrawiam serdecznie i wiosennie

Witam Cię serdecznie Agnieszko w moim ogrodzie! Takich zacnych gości z wielką radością zawsze goszczę którzy potrafią docenić ciężką pracę ogrodnika Ostatnio nie mogę nic działać w warzywniku bo pogoda niefajna i brak czasu ale może w najbliższą sobotę uda mi się coś zrobić w tym kierunku Pozdrawiam również wiosennie
Napia 06:39, 26 mar 2014

Pracy w ogrodzie rzeczywiście sporo, ale za to jaka przyjemność i efekty I tyle pięknych kwiatów.
renatamama3 07:43, 26 mar 2014

Gardener27 napisał(a)

Słyszałem też o tym że przez pierwszy rok po posadzeniu nie stosuje się nawozów mineralnych bo powodują gorszą penetrację korzeni w nowej glebie ale zawsze tak robię i moje róże są piękne i zdrowe Odpowiednia dawka startowa dla róż jeszcze nigdy nie zaszkodziła rośliną po posadzeniu

Ja dałam swój kompostownik chyba ,to najlepsze z najlepszych ,obok wszędzie sypane saletrą to i tak pewnie trochę doszło .A róże gdzie zamawiałeś ?Moja lista jest dług i dobrze ,że można kupować do jesieni .pozdrawiam
MagdalenaK8 08:07, 26 mar 2014

Super różyczki i kubeczek , już widzę jak będą wyglądały podczas kwitnienia .
Pozdrawiam
iwonaal 12:03, 26 mar 2014

Fajne zakupy. Ja też ostatnio dostałam dwa gratiski