Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:23, 26 mar 2014

Renatko własny kompost pod róże jest jak najbardziej wskazany Nawóz mineralny też nie zaszkodzi zwłaszcza w okresie kwitnienia Mówisz że lista jest długa ale tak to jest że apetyt rośnie w miarę jedzenia

Madziu kubeczek oddałem mojej 2 letniej chrześnicy Też nie mogę się doczekać jak zakwitną róże bo sadziłem je dosyć gęsto i efekt powinien być już w pierwszym roku

Iwonko to nie jestem sam z tymi gratisami Uwielbiam takie zabiegi marketingowe ze strony sprzedawców

Ja dzisiaj wziąłem się powoli za wytyczanie warzywnika Ziemia jest wilgna więc sama przyjemność w niej grzebać Zmrok zapada szybko i od 16 za wiele się nie da zrobić ale pod koniec tygodnia mam nadzieję że będą już widoczne efekty pracy Pozdrawiam Wszystkich
MagdalenaK8 19:31, 26 mar 2014

Jeszcze fajny wujek z Ciebie..., czekam na efekty warzywnikowe. Ja w tym roku też szaleję a przede wszystkim powiększam hi hi hi. Bo tak myślę że trawy za dużo, a ja z warzywami i kwiatkami nie mogę się pomieścić. Jak kiedyś nie będę miała siły to zasadzę choinki .
Gardener27 19:50, 26 mar 2014

Madziu Twój warzywnik też piękny i faktycznie w tym roku się rozrasta Lubię takie połączenia warzyw z kwiatami bo bardzo ładnie się prezentują w swoim towarzystwie Myślę że należysz do tego grona ogrodników którzy pomimo czasem braku sił robią swoje bo warto bo sprawia nam to przyjemność
MagdalenaK8 19:58, 26 mar 2014

Dziękuję bardzo , a no tak już jest czasami sił nie ma, odpocząć by się chciało, ale nie trzeba coś zrobić poprawić, dosiać . Wszystkie weekendy zamykam się w ogrodzie, czasami z winkiem . Czego więcej trzeba. Praca jest, rodzina fajna jest, pasja jest ...
Pozdrawiam
Maria667 13:46, 27 mar 2014

Gardener27 napisał(a)

Alu to lista zakupów:

1. Calamagrostis acutiflora Karl Foerster 4 x 5.00=20.00zł
2. Miscanthus sinensis 'Gracillimus' 3 x 9.00=27.00zł
3. Stipa tenuissima 'PONY TAILS' 4 x 5.00=20.00zł
4. Alopecurus pratensis ’Aureovariegatus’ 5 x 4.50=22.50zł
5. Eragrostis spectabilis (Miłka okazała) 3 x 6.00=18.00zł
6. Festuca mairei 3 x 5.00=15.00zł

Niestety to zdjęcie jest mało wyraźne Na każdej doniczce masz numerek z listy zakupów

Przemku!
A skąd te trawki?
Ładne...
Gardener27 18:44, 27 mar 2014

Marysiu na poczcie masz odpowiedź Pozdrawiam!
Maria667 20:20, 27 mar 2014

Donice ze sklepu wiadomo jakiego mam już dwa lata, ale nie zimują na zewnątrz.Pozostałe warunki atmosferyczne znoszą dobrze

Czytałam wiadomość i ja też tam zamówiłam. Poprosiłam o dostawę dopiero po 7 kwietnia, więc wciąż czekam.
Rzeczywiscie sporo osób tam zamówiło, może dlatego te braki.
Też zamówiłam dużo, ale widzę, że było warto.Pozdrawiam.
Gardener27 21:24, 27 mar 2014

Wielkie dzięki za informacje Pozdrawiam!
Ewa4 19:11, 28 mar 2014

Przemku a co taka cisza u Ciebie ?Powiec mi co będziesz sadził koło róż ostatnio posadzonych bo mi Renatka doradza szałwię i pomysł ciekawy a Ty co tam wymyśliłeś ?Pozdrawiam
Gardener27 19:42, 28 mar 2014

Hej Ewa! Ostatnio zaraz po pracy pędzę do ogrodu i siedzę aż do nocy a wieczorem nie mam sił nawet klikać w klawiaturę Widziałem tą rabatkę u Renaty z różami i szałwią Bardzo dobre połączenie

U mnie będzie tak
Czerwone róże Red Fairy będą podsadzone trawami Alopecurus pratensis ’Aureovariegatus’ o żółto białych liściach taka niska odmiana

Różowe róże Bonica będą w sąsiedztwie traw Miłka okazała o rózowych kwiatostanach

Białe Róże Swany będą w sąsiedztwie lawendy a to wszystko na tle Hortensji Renhy

Wszystko mam już posadzone tylko dosadzić trawy ale jeszcze z tym trzeba poczekać bo zapowiadają jeszcze zimno Moje bratki w skrzynkach troszkę zmarzły i nie są za bardzo atrakcyjne Pozdrawiam!