Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 20:46, 27 lut 2015

Paweł Werbenę patagońską ?
pawel_snopek 20:50, 27 lut 2015

tak
Gardener27 21:11, 27 lut 2015

Nic nie rozumiem Przecież miałeś dopiero ją siać w domu ???
pawel_snopek 21:14, 27 lut 2015

Wysiałem to prawda lecz dostałem też sadzonki gotowe wykopane z ogrodu
Gardener27 21:17, 27 lut 2015

Paweł ta werbena u nas praktycznie nie zimuje w gruncie Jesteś pewien że żyje ? Ja też zostawiłem na zimę i wątpię by coś z niej było

Edt Jedyny plus że się sana nasiewa
pawel_snopek 21:20, 27 lut 2015

jak ją sadziłem to miała zielone małe przyrosty od korzenia
Gardener27 21:25, 27 lut 2015

To bardzo dobrze wróży ale okryj na wszelki wypadek bo to jeszcze różnie może być z ta pogodą
MalaGoska 22:19, 27 lut 2015

Już jakiś czas tu zaglądam, bo ja także mieszkam na wsi i wiejskim ogodem ma być też ten mój. Wątek? Aktualnie to chyba o chwastach... Jeden sezon? Wow! No to naprawdę krótko. Ja narazie mam rozpistkę gdzie jakie warzywa a pomiędzy utkę jednoroczne. No i ścieżki. Zobaczymy co wyjdzie. Moje róże mają już pączki ale to pnące więc ich nie tnę, zwłaszcza że mają dopiero rok i to ich pierwsza zima.
marta_d 07:40, 28 lut 2015

Gardener27 napisał(a)
Marta wszystko zależy również od warunków pogodowych Literatura podaje że ciecie róż wykonuje się gdy zaczynają kwitnąć forsycje Trzeba być czujnym i obserwować co się dzieje za oknem Ja swoje będę ciął dopiero w połowie marca
O tulipany się nie martw -6 stopni to nic Gorzej jak będzie poniżej 10

No ja też czytałam o tych forsycjach w zeszłym sezonie cielam później mimo że pąki też już były i praktycznie zero zimy, więc jeszcze się wstrzymam a tak w ogóle to dzień dobry
Gardener27 20:16, 03 mar 2015

MalaGoska napisał(a)
Już jakiś czas tu zaglądam, bo ja także mieszkam na wsi i wiejskim ogodem ma być też ten mój. Wątek? Aktualnie to chyba o chwastach... Jeden sezon? Wow! No to naprawdę krótko. Ja narazie mam rozpistkę gdzie jakie warzywa a pomiędzy utkę jednoroczne. No i ścieżki. Zobaczymy co wyjdzie. Moje róże mają już pączki ale to pnące więc ich nie tnę, zwłaszcza że mają dopiero rok i to ich pierwsza zima.

Wybór stylu ogrodu jest bardzo ważny Można dobierać odpowiednie rośliny unikając chaotycznych zakupów w szkółkach Kolejny wiejski ogród ... bardzo mnie to cieszy Może kiedyś zdecydujesz się założyć swój wątek Z prawdziwą przyjemnością będę Cię odwiedzał Mój warzywnik został założony wiosną a przez cały sezon był dopieszczany Tak się prezentował na samym początku ...