Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

nicol21 07:59, 07 mar 2015

Widzę, że wiosna pomalutku się zbiera a tymczasem odświeżasz wspomnienia letnie! Jak już kiedyś pisałam - warzywniak extra! Co tam skrzyneczki, tutaj masz mega dużo więcej miejsca ale też bardzo gustownie to wszystko wygląda.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Juzia 09:11, 07 mar 2015

Kiedy zaczynasz sezon wbiciem łopaty?
Nallar 19:21, 07 mar 2015

Przemek proponuję jako pierwsze wbić widły Chociaż przez chwilę poczujesz się jak Neptun
admete 15:54, 08 mar 2015

Jest już wiosna u Ciebie?

Kiedy wkładasz cebulowe do donic?, u mnie co nie co już wyszło i w sumie można by wykopać i wsadzić docelowo

Pozdrawiam
Gardener27 21:11, 09 mar 2015

..................................................................................Witam serdecznie wszystkich gości.....................................................................

Wszystko wskazuje na to że wiosna rozgości się u nas na dobre Po śniegu nie zostało śladu nawet we wspomnieniach, mamy coraz więcej ciepłych i słonecznych dni Pogoda zachęca do prac w ogrodzie Powoli porządkuje rabaty, płot został wiosennie przyozdobiony bratkami a reszta donic czeka na nowe rośliny Cebulowe sadzone jesienią pięknie przezimowały i nieśmiało wychodzą na powierzchnię Uwielbiam ten czas gdy wszystko budzi się do życia

Gosiu Melduje się jako pierwszy czytelnik Twojego wątku Na jesień zacząłem wprowadzać zmiany mające na celu uspokoić paletę barw na rabatach Zobaczymy co z tego wyjdzie w tym sezonie

Alisonek Witam serdecznie po tak długiej przerwie Miło że wpadłaś z wizytą Plany na warzywnik są ambitne Nowy układ alejek trawiastych, gabiony słomiane w których posadzę kwiaty, pojawią się też akcenty dekoracyjne i dużo kwiatów jednorocznych

Paweł Wiosna u mnie tylko w skrzynkach W sobotę mam odebrać resztę zamówionych bratków drobnokwiatowych do donic Zdjęcia oczywiście będą

Ela Te linie trawników o których wspominasz są tylko takie ładne na zdjęciach ... w realu trochę już gorzej Cały czas praca zawodowa pochłania mnie bez reszty i na ogród nie mam za wiele czasu ale myślę że na święta kancik w ogrodzie już będzie Róże u mnie też czekają na oprysk i cięcie

Beato strasznie długo ładujesz baterię Zdjęć jak nie było tak nie ma ( sprawdzałem ) Nowa altana ? Brzmi bardzo obiecująco

Nico Bardzo dziękuję za słowa uznania Jakoś tak mnie na wspomnienia warzywnikowe wzięło Skrzyń u siebie nie widzę gdyż co roku jest nowy układ poletek

Juzia u mnie sezon bez wbijania łopaty się już zaczął Heheheh

Ewa z widłami będzie mały kłopot ponieważ ostatnio przerzucając kompost złamałem Nowych jeszcze nie nabyłem Bliżej mi do Adonisa niż Neptuna ... taki żarcik

Agnieszko Wiosna u mnie tylko w pojemnikach Cebulowe jeszcze w powijakach Zadołowane tulipany o które pytasz już posadzone w skrzyniach razem z bratkami Możesz spokojnie swoje przesadzać Pozdrawiam

renatamama3 21:20, 09 mar 2015

O ,i bratki są ,na giełdzie byłeś ? może wybiorę się w sobotę .Sezon dopiero się ,rozpoczął a ty już sprzęty łamiesz .pozdrawiam
Gardener27 21:32, 09 mar 2015

Renatko bratków na giełdzie jeszcze w tamtym tygodniu nie było a wiem bo moja znajoma z kwiaciarni codziennie tam bywa Te które posiadam są od lokalnego sprzedawcy Specjalnie dla mnie wybrał te kwitnące gdyż sprzedaży jeszcze nie rozpoczął Widły już miały swoje lata więc przyszedł ich kres Trzeba nabyć jakieś porządniejsze Pozdrawiam
pawel_snopek 21:34, 09 mar 2015

Twoje bratki mają bycze kwiatuchy piękne są
WilczaGora 21:36, 09 mar 2015

a u mojego "lokalesa" nie ma jeszcze bratków...muszę czekać
Twoje piękne !!!
Ewa777 22:23, 09 mar 2015

Przemku, możesz już wybrać się do księgarni Dostałam marcowo-kwietniowy numer "Gardeners' World"