Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 18:30, 21 kwi 2015

MalaGoska napisał(a)
Wzdycham do nich ahmm...

Heheheh
Gosia Ty tu nie wzdychaj tylko powiedź co u Ciebie słychać ?
Gardener27 18:40, 21 kwi 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Cudeńko jak się zwą te tulipanki

Te ,,tulipanki,, to szachownica Fritillaria uva-vulpis

GosiaJoanna 18:49, 21 kwi 2015

Haha no jak teraz jak się im przyjrzałam to poznałam hihi ja miałam je w kupce posadzone kiedyś ale mi przepadly pewnie nornica zjadła...fajnie wygladaja tak posadzone
kosolka 18:55, 21 kwi 2015

Co do szafirkow- u mnie wylazly liście już jesienią, i wydaje mi się ze po zimie one takie wypompowane U Ciebie też liscie zimowaly na zewnątrz?!
GosiaJoanna 18:57, 21 kwi 2015

kosolka napisał(a)
Co do szafirkow- u mnie wylazly liście już jesienią, i wydaje mi się ze po zimie one takie wypompowane U Ciebie też liscie zimowaly na zewnątrz?!

U mnie też zimowały na zewnątrz i takie klapnięte tetaz są
Gardener27 19:00, 21 kwi 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Haha no jak teraz jak się im przyjrzałam to poznałam hihi ja miałam je w kupce posadzone kiedyś ale mi przepadly pewnie nornica zjadła...fajnie wygladaja tak posadzone

Tak je sobie na jesień rozrzuciłem a gdzie spadła cebulka tam zakopałem na rabacie ... i oto efekt Może za rok będą to ładne kępki ?
Gardener27 19:03, 21 kwi 2015

kosolka napisał(a)

GosiaJoanna napisał(a)

U mnie też zimowały na zewnątrz i takie klapnięte tetaz są

I tu chyba mamy sedno sprawy Po wsadzeniu wyszły po 3 tygodniach Od jesieni mają takie liście Powiem Wam że z ich kwiatami też coś nie bardzo Niby kwiat jest ale jakiś taki ledwo odstający od ziemi Dziwnie to wygląda
kosolka 19:12, 21 kwi 2015

Dokładnie!
Ewa777 19:53, 21 kwi 2015

To ja obalę Waszą teorię U mnie jesienią też wyszły listki szafirków, a teraz sterczą w wielkiej masie Chciałam też zapytać Cię, Przemku, o te szafirki Raczej podejrzewałam taką odmianę. Takie położone listki są na plus, bo dobrze widać kwiaty. U mnie giną w masie liści.
nicol21 20:32, 21 kwi 2015

Byłam i troszkę nadrobiłam. Świetne, optymistyczne i energetyczne kompozycje wiosenne! Do tego widzę że masz te świetle tulipanki z biało-różowym obrzeżem liści - one takie niskie są czy może wysokawe?

i bonica z szałwią - zapisałam w inspirkach
macham i buziam!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies