Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

GosiaJoanna 20:44, 21 kwi 2015

O tak szafirki ktore mam juz 3 sezon sa ok ale te z jesieni to tez takie malusie jakies
Gardener27 21:05, 21 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
To ja obalę Waszą teorię U mnie jesienią też wyszły listki szafirków, a teraz sterczą w wielkiej masie Chciałam też zapytać Cię, Przemku, o te szafirki Raczej podejrzewałam taką odmianę. Takie położone listki są na plus, bo dobrze widać kwiaty. U mnie giną w masie liści.

No jak tak można Moje szafirki pochodzą z dwóch źródeł Sprawdziłem nazwy ... obie takie same Muscaria armeniacum Miały dorastać do 20 cm i zachwycać swym pięknem
Mówisz że są plusy tych płożących liści ? Hmmm ... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Gardener27 21:10, 21 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Byłam i troszkę nadrobiłam. Świetne, optymistyczne i energetyczne kompozycje wiosenne! Do tego widzę że masz te świetle tulipanki z biało-różowym obrzeżem liści - one takie niskie są czy może wysokawe?

i bonica z szałwią - zapisałam w inspirkach
macham i buziam!

Ewelinko tulipany o których mówisz są u mnie nowością Zdobyte na późnych jesiennych wyprzedażach Tulipany raczej z tych wysokich bo dorastające do 45 cm wspomina producent Kolor kwiatów blado-różowy Nazwa New Design Trzeba im dać jeszcze trochę czasu by zakwitły bo stoją w półcieniu

Pozdrawiam
Gardener27 21:11, 21 kwi 2015

GosiaJoanna napisał(a)
O tak szafirki ktore mam juz 3 sezon sa ok ale te z jesieni to tez takie malusie jakies

Miejmy nadzieję że w przyszłym roku zrobią oszałamiające wrażenie
MalaGoska 21:18, 21 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Heheheh
Gosia Ty tu nie wzdychaj tylko powiedź co u Ciebie słychać ?

Ja się cieszę z zapachu hiacyntów na schodach (z wyglądu to średnio bo mają za dużo kwiatuszków i się obalają) od domu i pierwszych pełnych narcyzków. No jeszcze tulipany nareście pokazały pąki. Zresztą za jakiś tydzień (tak sądzę) zakwitną jabłonie w sadzie przed domem więc będzie bajka, no na jakiś czas
Gardener27 22:04, 21 kwi 2015

Gosiu bardzo się cieszę że ogród tak dobrze na Ciebie wpływa
Na przewracające się hiacynty jest sposób ... dyskretne podpórki i stoją na baczność U mnie jabłonie jeszcze nie kwitną i bardzo dobrze bo jak przyjdzie mróz to będzie po owocach Tulipany powoli się rozkręcają więc ich nie pospieszaj bo im później zakwitną tym dłużej będziesz się nimi cieszyć
Nallar 22:08, 21 kwi 2015

Mam Przemku pytanie....
Te nowe zdjęcia....sam robiłeś?
Ty masz leżeć a nie szlajać się po ogrodzie. Jak przeziębisz to co już masz w zatokach to śmiesznie nie będzie.
Gardener27 22:11, 21 kwi 2015

Ewo ... wiedziałem że mnie opier... Przyznaję się bez bicia że poszedłem w teren z aparatem ale tak na chwilkę i ciepło się ubrałem Widziałaś jakie dziś u mnie było niebo ? ... dla takich widoków mogę dłużej chorować

Juzia 22:20, 21 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Mam Przemku pytanie....
Te nowe zdjęcia....sam robiłeś?
Ty masz leżeć a nie szlajać się po ogrodzie. Jak przeziębisz to co już masz w zatokach to śmiesznie nie będzie.

I ochrzan!
Hyhy
Gardener27 22:23, 21 kwi 2015

Juzia napisał(a)

I ochrzan!
Hyhy

... i Ty przeciwko mnie ?