Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 12:14, 26 kwi 2015

Margaret_ka napisał(a)

No ja zapodałam sobie te widoczki właśnie z samego rana - szósta rano, niedziela, wszyscy jeszcze śpią, a ja cieszę oczy.

Przemku - ja nie wiem jak Ty to robisz. Wszystko masz takie zadbane, super dobrane i to w takich ilościach. Jak Ty znajdujesz czas na potrzeby ogrodu.
Przepiękne są te kremowe prymulki - jak małe różyczki.

Miłej niedzieli i całkowitego wyzdrowienia.

Gosiu 6 rano a Ty już nie śpisz ? Ja zawsze w niedziele w łóżku do oporu W tygodniu na ten luksus nie mogę sobie pozwolić
Pytasz jak to robię ? ... systematycznie małymi kroczkami zawsze coś tam dłubię w ziemi Ogród w całości na chwilę obecną nie nadaje się do pokazywania Dużo pracy przede mną ale rozkładam to na raty

Również życzę miłej niedzieli

Gardener27 12:20, 26 kwi 2015

gierczusia napisał(a)
Prymuski baleriny zobaczyłam i teraz łażę po ogrodzie i tak myślę ,gdzie by je upchnąć o alejki stepowej poczytałam..wyobrażam sobie..te 28 doniczek moja stipa przezimowała w grunciei teraz nie wiem czy ją ciąć czy zostawić i trochę wydłubać....achhhh..te dylematy ogrodnika
Ps.piękny ten nowy awatarek
Pozdrowionka

Na prymule musisz znaleźć gdzieś miejsce Są małe a wiosną dają ładny efekt i na jesień powtarzają kwitnienie
Alejka stipowa już przygotowana do obsadzenia ( to właśnie przez nią się pocharowałem ) W poniedziałek stipy idą już go gruntu Ma być ciepło, są zahartowane więc myślę że nic im nie będzie
Jeśli Ci zależy na wysokich stipach wyskub je a jeśli chcesz by były niskie zetnij

Pozdrawiam
Gardener27 12:24, 26 kwi 2015

admete napisał(a)

Ja się tego dopiero pomału uczę
ale jakiś postęp już widzę hahahaha

Pozdr.

Agnieszko ja też dopiero w trakcie tej trudnej nauki Nie można mieć wszystkiego na wczoraj w ogrodzie Trzeba cieszyć się tym co się posiada i trochę przy okazji pracować

Dziękuję za ciepłe słowa Pozdrawiam
Gardener27 12:25, 26 kwi 2015

Karol99 napisał(a)
Przepiękne!!

Podziękował
Gardener27 12:27, 26 kwi 2015

jolka napisał(a)
Nie będę oryginalna .. prymulki przepiękne. Na szczęście mam w ogrodzie miejsca dużo, więc na pewno znajdę im miejscówkę Miłej niedzieli

Jolu może znajdziesz miejsce dla nich na tej nowej rabacie jaką obecnie urządzasz Polecam, są bardzo wdzięcznie i nie potrzebują dużo do szczęście

Pozdrawiam
Dorota123 22:45, 26 kwi 2015

Miałam pytać o prymulki, ale już doczytałam, są cudne, czy Ty je jakoś zabezpieczasz na zimę?
zabaewa 22:52, 26 kwi 2015

Ech - prymulki Poza jedną odmianą nie oszczą u mnie bo jestem na nie uczulona. I bardzo tego żałuję. No ale przynajmniej u Ciebie oczy nacieszę bez utraty głosu i półroczneg zapalenia zatok
Ewa777 23:40, 26 kwi 2015

Prymule zachwycające Jak swoje przesadzę z donic, to też tak pięknie będę miała
Margaret_ka 06:09, 27 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Gosiu 6 rano a Ty już nie śpisz ? Ja zawsze w niedziele w łóżku do oporu

Mieliśmy wczoraj chrzciny córci mojej siostry i chyba z emocji już spać nie mogłam. A że rano w domu cisza, urwiski smacznie śpią to mogę chwilę znaleźć na ogrodowisko, które uzależnia gorzej niż inne nałogi, gorzej niż kawa i słodycze.
sylwia_slomc... 23:38, 27 kwi 2015

O właśnie zobaczyłam, że Jesteś z Małopolski - my też, spod Krakowa Pozdrawiam