Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

iwonadm 12:53, 24 lip 2015

MIAM
gierczusia 14:27, 24 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
Na szczęście przyszła pora ulew i chyba mu zalało korytarze ... wyniósł się i nie wrócił Uff ...
Coś w tym jest że te krety ryją zazwyczaj na nowych rabatach Może mięko tak maja i nie muszą ciężko pracować pod ziemią ?

Mówisz ,że one takie cwaniaki leniuszki ???? no no....ja czasem żałuję ,że Kreta nie mam , chętnie bym się wymieniła kretem na opuchlaki ....chyba
Pozdrowionka
Gardener27 15:28, 24 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
O matko, ale się hosty w balii panoszą- świetnie jest.

Wykorzystanie starej bali do obsadzenia hostami było strzałem w dziesiątkę Mam w niej posadzone 3 odmiany o zupełnie innych kolorach liści a ich dorodność to zasługa kompostu z prywatnej produkcji

Gardener27 15:32, 24 lip 2015

Agatek napisał(a)
ach i ta malutka stipunia
Papryczki super moje dopiero mają kwiatki, więc chyba nie zdążą się zaczerwienić

Stipa bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła swą wysokością jak na siewki

Twoje papryczki chyba już faktycznie nie dojrzeją skoro dopiero kwitną ... no chyba że będzie bardzo późna zima
Gardener27 15:38, 24 lip 2015

agnieszka_malysa napisał(a)

smaka robisz na te pomidorki u mnie jeszcze nie chcą się czerwienić

U mnie dopiero w tym tygodniu nabrały takich rumieńców do czego niewątpliwie przyczyniły się tropiki za oknem Na pomidory pod folią trzeba długo czekać Pierwsze owoce do konsumpcji pojawiają się na przełomie lipca i sierpnia
Gardener27 15:40, 24 lip 2015

dominika_ napisał(a)
A ja Ci Przemku jednego urwałam i się poczęstowałam Miłego dnia

Smacznego Pod koniec sezonu rozdaję je sąsiadom i znajomym bo nie mogę przejeść Również miłego
Gardener27 15:40, 24 lip 2015

iwonadm napisał(a)
MIAM

Gardener27 15:42, 24 lip 2015

gierczusia napisał(a)

Mówisz ,że one takie cwaniaki leniuszki ???? no no....ja czasem żałuję ,że Kreta nie mam , chętnie bym się wymieniła kretem na opuchlaki ....chyba
Pozdrowionka

Zdecydowanie kret lepszy od opuchlaków Tego wystarczy że załatwisz i od razu masz kłopot z głowy a z tymi pluskwiakami można walczyć latami

Również pozdrawiam
07_Rene 16:20, 24 lip 2015

Powiedz jaka jest funkcja tej bali z hostami? Też mam taką i mam zamiar języczkę ponaranczowa w niej posadzić bo nie wyrabiam z podlewaniem. A tak to wodą zaleje i będzie na kilka dni.

Bardzo energetycznie u Ciebie. Podoba mi się
Gardener27 18:43, 24 lip 2015

07_Rene napisał(a)
Powiedz jaka jest funkcja tej bali z hostami? Też mam taką i mam zamiar języczkę ponaranczowa w niej posadzić bo nie wyrabiam z podlewaniem. A tak to wodą zaleje i będzie na kilka dni.

Bardzo energetycznie u Ciebie. Podoba mi się

Funkcja czysto dekoracyjna Na wiosnę rosną w niej cebulowe Później wychodzą hosty a na jesień sadzę miedzy nimi chryzantemy i tak to się kreci przez cały sezon
Języczka w bali to dobry pomysł tylko ona ma mało dekoracyjne liście Musisz do niej coś dosadzić kwitnącego np jednoroczne i będzie git