Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

bacowa 22:54, 02 sty 2016

Ewik napisał(a)

Oj wiosny tez mi sie chce Zamówiłam wczoraj część roslin na świerkową , jestem ciekawa jak to będzie wyglądać .Znalazłam też w naszej okolicy szkółkę co mają buksy cięte w kule i coś z cisa, ale nie formowane , umówiłam sie, że wiosną podjadę .

Ewa witaj, my sąsiadkami jesteśmy, niedalekimi, gdzie ta fajna szkółka jest ?
Dopiero dzisiaj zobaczyłam ze ty z Grudziądza jesteś.
Ewik 22:58, 02 sty 2016

Tak , z Grudziądza a Ty skąd ? Szkółka mieści sie w Owczarkach, jeszcze tam nie byłam, rozmawiałam telefonicznie, wybieram sie wiosną do nich.
bacowa 23:00, 02 sty 2016

Mieszkam koło Kwidzyna, zaraz muszę sprawdzić tę szkółkę.
Ewik 23:06, 02 sty 2016

bacowa napisał(a)
Mieszkam koło Kwidzyna, zaraz muszę sprawdzić tę szkółkę.

To blisko , wiele lat jeżdziłam tam na konie na Miłosną .
bacowa 23:14, 02 sty 2016

No proszę
Cholercia nie mogę namierzyć tej szkółki, to gdzieś niedaleko od Ciebie ?
lindsay80 00:37, 03 sty 2016

Ewik napisał(a)
U nas też zimno, rano było - 12 , w dzien niewiele cieplej, do tego okropny zimny wiatr . Róże mam w kopczykach , kilka zawinełam w agro i ogrodowki , ale sniegu zero i to chyba najgorsze jest. Mam sporo nowych roślin posadzonych jesienią łącznie z różami i o nie najbardziej sie boję . W sumie to żadne nie są zahartowane a raczej bardziej skore do rośnięcia niż snu.

Zaglądam do Ciebie Ewa z rewizytą, widzę, że podobnie jak ja martwisz się o roślinki posadzone niedawno. Ja też jedynie róże zabezpieczyłam, reszta sama sobie musi poradzić, dziś najzimniejsza jak do tej pory noc u nas, teraz jest -11 C i zero śniegu - musimy być dobrej myśli!

Psiaki masz cudne, pokazywałam fotki mojej 6-letniej córce to rozpływała się w zachwytach, sama czeka na pieska więc jest zakręcona na ich punkcie - ma być Maltańczyk, ale to dopiero w lecie.

Ewik 20:22, 03 sty 2016

Zimno , bardzo zimno , nad ranem było - 19 , teraz mamy - 13 i zero sniegu. Miałam przygotowane worki z ziemią i kompostem i worki z korą . Rośliny okryłam , obsypałam ale to nie to co pierzynka ze śniegu.O dorosłe rośliny tak sie nie martwie jak o młodziaki sadzone jesienią , niektóre dość póżną .
Ewik 20:22, 03 sty 2016

bacowa napisał(a)
No proszę
Cholercia nie mogę namierzyć tej szkółki, to gdzieś niedaleko od Ciebie ?

Tak kawałek, wysłałam pw.
Ewik 21:19, 04 sty 2016

Będzie , bedzie murek W końcu
Byłam dziś rozmawiać , jak sie ociepli przyjdą panowie na pomiary i na wiosnę rusza budowa murku pod brzozami .

Bedzie ok 60 cm bliżej niż brązowy płotek na zdjęciu.

Ta rabata w rogu też bedzie ale zostanie wszystko wysadzone, nasypana ziemia i posadzone na nowo.

Już nie mogę sie doczekać .
Przed brzozami będą rozchodniki , śmiałki , trzcinniki i stipa .
chciałam kilka danic ale boje sie czy dadzą radę i zastanawiam sie czy nie lepsze będą karłowe kosodrzewiny . Co sądzicie ?

Jenki, jak ja sie cieszę
iwka 22:02, 04 sty 2016

murek, ojj będzie fajnie