Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Zagajanka 01:01, 06 sty 2016

Ewik napisał(a)
Przed brzozami będą rozchodniki , śmiałki , trzcinniki i stipa .
chciałam kilka danic ale boje sie czy dadzą radę i zastanawiam sie czy nie lepsze będą karłowe kosodrzewiny . Co sądzicie ?

Jenki, jak ja sie cieszę

Widzę, zę też nie możesz się doczekać wiosny No pewnie, tyle pracy twórczej przed nami!

Mam kosodrzewinki i lubię je. Jak już nie ma nic w ogrodzie, to zawsze dają trochę zieleni. Na razie nie są duże, bo sa u mnie trzeci sezon, ale w zależności od gatunku mogą osiągać nawet ponad metr. Tak że weź to pod uwagę przy planowaniu.
Zagajanka 01:05, 06 sty 2016

Ewik napisał(a)

Do samych ścian pasowałyby obydwa kolory . kilka stron wczesniej dawałam fotki z maluchami, które właśnie na schodach siedziały.

Jak murowaliśmy nasz murek, odradzano nam piaskowiec, poniewaz nawet impregnacja niewiele przy nim daje i kamień szybko czernieje albo pokrywa się mchem. Łupek, wg mnie, powinien być lepszy.
Ewik 11:00, 06 sty 2016

Zagajanka napisał(a)

Jak murowaliśmy nasz murek, odradzano nam piaskowiec, poniewaz nawet impregnacja niewiele przy nim daje i kamień szybko czernieje albo pokrywa się mchem. Łupek, wg mnie, powinien być lepszy.

Właśnie tego sie obawiam , i do otoczaków tez bardziej pasuje .
Ewik 11:03, 06 sty 2016

Zagajanka napisał(a)

Widzę, zę też nie możesz się doczekać wiosny No pewnie, tyle pracy twórczej przed nami!

Mam kosodrzewinki i lubię je. Jak już nie ma nic w ogrodzie, to zawsze dają trochę zieleni. Na razie nie są duże, bo sa u mnie trzeci sezon, ale w zależności od gatunku mogą osiągać nawet ponad metr. Tak że weź to pod uwagę przy planowaniu.

Dzieki, czytałam, ze są różne , ophir mi sie podoba , choc teraz i trzmielinia przyszła mi na myśl .Zobaczymy ile bedzie miejsca jak murek powstanie
MirellaB 14:59, 06 sty 2016

Czytam o murku. Fajnie, będzie się działo, a ja lubię jak się dzieje
Ja bym nie wprowadzała innego koloru.
Twoje futrzaki są cudne
bozga 20:32, 06 sty 2016

Poczytałam o Twoich planach- ale rozmach Będziemy wiosną dopingować
Ewik 21:31, 06 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Czytam o murku. Fajnie, będzie się działo, a ja lubię jak się dzieje
Ja bym nie wprowadzała innego koloru.
Twoje futrzaki są cudne

Nie mogę sie juz doczekać jak to będzie wyglądać a jeszcze mnóstwo innych pomysłów mam ...
Ewik 21:32, 06 sty 2016

bozga napisał(a)
Poczytałam o Twoich planach- ale rozmach Będziemy wiosną dopingować

Dopingujcie, kciuki trzymajcie i dobre rady udzielajcie
Nallar 21:40, 06 sty 2016

Jestem bardzo ciekawa Twojej ogrodowej rewolucji
Na chwilę obecną pamiętam o roślinkach dla Ciebie, ale gdybym zapomniała albo zaczęłabyś już coś robić i byłyby Ci potrzebne to krzycz głośno.
Pozdrowionka zostawiam.
Ewik 22:30, 06 sty 2016

Nallar napisał(a)
Jestem bardzo ciekawa Twojej ogrodowej rewolucji
Na chwilę obecną pamiętam o roślinkach dla Ciebie, ale gdybym zapomniała albo zaczęłabyś już coś robić i byłyby Ci potrzebne to krzycz głośno.
Pozdrowionka zostawiam.

Do rewolucji to nam daleko aczkolwiek jakby w jakąś loterie wygrać to i by na rewolucje starczyło

spokojnie, narazie wiosny u nas nie widać ale sie ociepliło, mamy tylko - 10 i mikro snieżek pada