Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakochana w ogrodach

Zakochana w ogrodach

Napia 12:01, 03 sty 2015

Iwonko, szczęśliwego Nowego Roku! Spełnienia marzeń nie tylko ogrodowych! Przepięknego stawu jak z inspiracji podesłanych przez Danusię
iwonaal 13:40, 03 sty 2015

Danusiu, dziękuję za inspirację. Staram się robić wg Twoich rad, chociaż nie zawsze mi to wychodzi. Staw musi poczekać, bo nie daję rady sama tego ogarnąć. Tak jak mówisz zajęlam się przedogródkiem, a i to jest dużo pracy. Pole będziemy chwilowo kosić i myśleć. Miejsce na sad jest wytyczone, są też dwa małe zagajniki brzozowe, a od strony jeziora sosny, świerki i miskanty. I ten jeden "pokój". Jeszcze raz dziękuję.
Gardenarium 14:38, 03 sty 2015

Wiem jak to jest, jak rąk za mało, W małym ogrodzie jest dużo łatwiej, mniej wszystkiego a w dużym ważna jest początkowa praca, dobre rozplanowanie, wytyczenie. Ubieranie tego w rośliny będzie trwało lata, ale tak już jest. Ogród często powstaje całe życie, bo tylko wtedy daje nam radość tworzenia To jest w ogrodzie najprzyjemniejsze

Instagram Ogrodowiska
iwonaal 17:20, 03 sty 2015

Uwielbiam pracę w ogrodzie i wszyscy uważają, że ze mną coś nie tak.
BASIA8 21:20, 03 sty 2015

iwonaal napisał(a)

Iwonko nie jesteś sama - Ja już nie raz słyszałam że to tylko krzaki i nie raz mnie pytano jak mogę cały czas siedzieć i grzebać w ziemi - kiedyś sąsiad Mi powiedział że zamiast wydawać pieniądze na rabaty, rośliny - powinnam zacząć oszczędzać i dach na domu zrobić bo mi się będzie lało na głowę - to był jego pierwszy i ostatni raz kiedy się odezwał do mnie na temat roślin i tego co robię - jestem pewna że nigdy więcej swojej filozofii osobiście do mnie nie powie
Ewa4 21:13, 04 sty 2015

Witaj Iwonko.Wpadlam w odwiedzinki po dluuugiej nie obecności u Ciebie i odrazu przeczytałam mądre słowa Danusi.Właśnie tak tego będę się trzymać muszę.Zaczynam planować co zrobię w tym roku i widzę że tez juz cos planujesz to będzie ciekawie.Pozdrawiam .
zawitka 18:17, 09 sty 2015

Iwonka oooo sama Szefowa zajrzała i jua wszystko wiesz .szykuj roślinki sadz je żebyś nie wydawała kasy .Mój lilaczek faktycznie pięknie pachnie Buziole A jak ktoś myśli że z Tobą coś nie tak bo biegasz po ogrodzie to niech myśli bo nie wie co dobre ha ha
malgorzata_s... 13:37, 10 sty 2015

Iwonko ja chciałam robić ogród na drugiej działce 30 arowej. Już nawet oranie zamówiłam. Teraz mam mały ogród i cały czas w nim wiedzę. M jak usłyszał że biorę się za drugą działkę to przyniósł mi kartkę i
kazał pisać wypowiedzenie do pracy Jedna osoba nie da rady na takim terenie Odpuściłam więc Faktycznie trzeba kawałkami Buziaki
elzbieta_g 17:08, 10 sty 2015

iwonaal napisał(a)

ha, hamnie też uważają za odmieńca bo jak można przesadzać jedną i tą samą roślinkę 3 razy do roku i 5 rok z rzędu
pozdrawiam
iwonaal 20:58, 10 sty 2015

Gosiu, co racja to racja. Trzeba chyba zacząć liczyć siły na zamiary. Pójdę za radą Danusi przedogródek i wokół domu numer jeden.

Ela uśmiałam się, no jak można? Mam to samo.