Tuje zasłonią ci ten kąt dopiero za kilka lat, chyba że posadzisz bardzo wysokie. Ja dałabym zamiast nich pergole w formie gęstej kraty i obsadziła pnączami, efekt prawie natychmiastowy
No Gosia ma rację z tymi tujami, a jak chce się już wysokie to trzeba sporo zapłacić
Bluszczu Ci będę mogła dać bo mam mnóstwo jak znalazł na pergolę/płot
No a powojniki ze dwa trzy puścisz i będzie pięknie. Można też jednoroczne puki bluszcz nie zarośnie wilec , groszek, fasolę ozdobną i w ciągu sezonu zasłonięte. Mój Emuś sam takie kratki robił a kotwy w każdym markecie budowlanym
Tak , tylko wkurza mnie, że to ich strona na płot a ja mam robić. ale jeszcze mam do przesadzenia pergolę z bluszczem, teraz pomyślałam dzięki Wam dziewczyny, jutro wkleję fotkę.
Kawał ściany, faktycznie. Też jestem za pnączem w tym miejscu. Bluszcz będziesz miała zielono cały rok, a winobluszcz niestety opadnie na zimę. Można młode pędy przykleić kawałkami taśmy malarskiej do ściany to się szybciej przyczepią. A drzewka też warto posadzić, zrobi się bardziej trójwymiarowo. Rabata będzie prosta, czy z delikatną falą?
Iwonka pozdrawiam serdecznie,też mam takiego powyginanego modrzewia i bardzo go lubię
A ta ściana jak zarośnie bluszczami będzie sie pięknie prezentować.