Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jeszcze będzie przepięknie...

Jeszcze będzie przepięknie...

steam 11:57, 23 kwi 2015

Cześć sąsiadka

Zapraszam do mnie, ostatnio staramy się co nieco ogarnąć w temacie ogrodowym, ale powoli idzie niestety, bo brak koncepcji. U Was jest pięknie i bardzo przytulnie, no i zazdroszczę, że już tak macie zagospodarowane.
Moja rabata z szałwiami trochę się skurczyła dwa dni temu, bo żurawki musiałam wywalić przez opuchlaki. Zamówiłam wrotycz, będziemy pryskać....
Rośliny kupujemy gdzie się trafi Drzewa na front wieźliśmy z Jugowca, duża szkółka, ale dość spory wybór ma Botanik, no i lubimy się zapędzić do Radwanic.
Pozdrówka
Efffa 12:27, 23 kwi 2015

Hejka, bedzie pieknie u Ciebie. Zadałas pytania, wiec znawca nie jestem ale powiem jak ja to widzę.
Ja bym tam donicy nie murowała.
A nie myślałas pod tym oknem dać miłorzęba Mariken?
steam 12:32, 23 kwi 2015

Witaj Effa
Myślisz o Marikenie w ogóle (zamiast buka), czy dodatkowo?
Efffa 12:40, 23 kwi 2015

Mi chodzi o rabate pod oknem,bo tam sie zastanawiałs nad drzewem no i pomyślałam ze pod oknem to taki szczepiony na pniu moze mógłby być, chyba ze juz nieaktualne to, a przegladałam jescze raz wątek i nie widze gdzie buk posadzony?
Efffa 12:41, 23 kwi 2015

A jaką role ta donica tam ma spełniać?Tam masz ładne miejsca na nasadzenia wiec moze szkoda tam cos murować?
steam 12:43, 23 kwi 2015

Buk jeszcze nie jest posadzony, czekam, aż dowiozą do szkółki. Mariken wydaje mi się trochę mały w to miejsce, chyba, że go dosadzę jako niższe piętro. Coś podobnego kombinowałam na str. 2.
Efffa 12:45, 23 kwi 2015

steam napisał(a)
Buk jeszcze nie jest posadzony, czekam, aż dowiozą do szkółki. Mariken wydaje mi się trochę mały w to miejsce, chyba, że go dosadzę jako niższe piętro. Coś podobnego kombinowałam na str. 2.

Aha rozumiem , ale 2 nie sadź, bo bedzie sie to gryzło,
steam 12:47, 23 kwi 2015

Donica miała podwyższyć trochę rabatę, żeby "coś się działo", ale teraz wydaje mi się, że będzie "od czapy", no i istnieje ryzyko, że mi się znudzi, a wtedy już gorzej ze zmianami
steam 12:53, 23 kwi 2015

a masz pomysł co mogłoby pasować do buka purpurowego? Krzewuszki to trochę za dużo purpury jednak, a poza tym coś zimozielonego by się przydało. Może jak radziła gdzieś Danusia Filifera Aurea Nana i trawki? Chociaż kusi dereń Ivory Halo
Efffa 12:57, 23 kwi 2015

Cos wymyslimy a jaka to odmiana buka? bo ja dzis czytam i jaks niekumata jestem.Ale czy ten buk nie bedzie za duzy pod tym oknem?