steam
13:24, 16 lut 2014
Witajcie!
Taką właśnie mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się stworzyć miły zakątek
Mąż mnie wręcz zmusił do prośby o pomoc, bo nie może słuchać moich westchnień, gdy przeglądam Wasze ogródki i jęków gdy patrzę na swój. Ten rok właściwie można uznać za pierwszy rok prac ogrodowych, bo poprzedni upłynął pod znakiem "wykańczania się". Dom jest nowy, raczej w stylu nowoczesnym, jest to bliźniak, na działce 500 metrowej. Na jesień zostały wydzielone rabaty, ale bez szczegółowego pomysłu na nasadzenia.
Chciałabym pokazać Wam dziś mój przedogródek, który stanowią trzy rabaty. Słońce tu jest palące niemiłosiernie, gleba jest piaszczysta, raczej zasadowa.
Bardzo Was proszę o pomoc, jakie rośliny czy w jakim układzie widzielibyście na tych rabatach.
Przedogródek -1
Na szaro zaznaczyłam mniej więcej jak chciałabym ułożyć deski lub drewno betonowe, miejsce wysypane żwirkiem, w miejscu lawendy trzmielina na pniu lub cis lub miłorząb mariken (nie moge się zdecydować
i reszta lawenda.
Przedogródek - 2
Tutaj chciałabym wstawić rozmaryn na pniu i ze dwie wyższe donice w których miałabym zioła.
Taką właśnie mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się stworzyć miły zakątek

Chciałabym pokazać Wam dziś mój przedogródek, który stanowią trzy rabaty. Słońce tu jest palące niemiłosiernie, gleba jest piaszczysta, raczej zasadowa.
Bardzo Was proszę o pomoc, jakie rośliny czy w jakim układzie widzielibyście na tych rabatach.
Przedogródek -1

Na szaro zaznaczyłam mniej więcej jak chciałabym ułożyć deski lub drewno betonowe, miejsce wysypane żwirkiem, w miejscu lawendy trzmielina na pniu lub cis lub miłorząb mariken (nie moge się zdecydować

Przedogródek - 2

Tutaj chciałabym wstawić rozmaryn na pniu i ze dwie wyższe donice w których miałabym zioła.