Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skrawek zieleni

Mój skrawek zieleni

KingaR 23:02, 04 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Kingo, nie martw się, hortensje czasem tak mają, topsin powinien pomóc. Żurawki Purple palace są może najtańsze, ale najmniej atrakcyjne (nie wspominam o dodatkowym robactwie w korzeniach). Lepiej kupić inne, ciekawsze odmiany, przechodziłam ten etap z tą odmianą, więc wiem. Pozdrawiam

Agnieszki, dziękuję to teraz trzymam kciuki za moje hortensje. A co do żurawek masz absolutną racje, nie pozwalają.
MamaMagda 08:26, 05 cze 2014

ja też pryskałam topsinem - pryskam profilaktycznie, szczególnie po dużych opadach i odpukać w tym roku nie mam problemu z choróbskami
poradził mi to znajomy ogrodnik, mam ogród cienisty przez buki, które nad nim górują więc to zwiększa ryzyko grzybali niestety ;/
MalgosiaR 19:36, 05 cze 2014

Witaj Kingo, masz piękny trawnik. Ogród zapowiada się bardzo ciekawie będę cię odwiedzać.
KingaR 10:28, 06 cze 2014

MamaMagda napisał(a)
ja też pryskałam topsinem - pryskam profilaktycznie, szczególnie po dużych opadach i odpukać w tym roku nie mam problemu z choróbskami
poradził mi to znajomy ogrodnik, mam ogród cienisty przez buki, które nad nim górują więc to zwiększa ryzyko grzybali niestety ;/

Teraz już rozumiem trzeba profilaktycznie popryskać a nie czekać jak już pojawi się choróbsko. Muszę się jeszcze wiele nauczyć
KingaR 10:33, 06 cze 2014

MalgosiaR napisał(a)
Witaj Kingo, masz piękny trawnik. Ogród zapowiada się bardzo ciekawie będę cię odwiedzać.

Małgosiu, dziękuję
mam nadzieje że starczy mi zapału na stworzenie ogrodu i nauczę się godzić z ogrodowymi porażkami
KingaR 10:45, 06 cze 2014

lubię hosty

KingaR 10:50, 06 cze 2014

No i przeciskamy się teraz pomiędzy goździkami i odsiadującymi je pszczołami
KingaR 10:56, 06 cze 2014

Mój wczorajszy zaku, mam nadzieję że pomoże mojemu trawnikowi

KingaR 10:08, 09 cze 2014

mam nadzieję że żurawki poradzą sobie w upalne dni, bo będą mieć ciężko w pełnym słońcu

I kolejny bukszpan z obwódki do wymiany , ale lawenda rekompensuje te małą stratę

Katkak 10:42, 09 cze 2014

KingaR napisał(a)
mam nadzieję że żurawki poradzą sobie w upalne dni, bo będą mieć ciężko w pełnym słońcu

I kolejny bukszpan z obwódki do wymiany , ale lawenda rekompensuje te małą stratę

Witaj . Zdradź mi proszę co to za urocze trawki rosną za tymi żurawkami? Śliczne są, takie czupurki Pozdrawiam