Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skrawek zieleni

Mój skrawek zieleni

KingaR 13:55, 30 maj 2014

Poczytałam wątek "Kłopoty z trawnikiem" i spróbuję z magiczną siłą do trawników. Może się uda
Teraz czekam na zmianę pogody
KingaR 14:15, 30 maj 2014

Miskant chiński Zebrinus troszkę ruszył, bo jakąś bidulkę kupiłam

i nieplanowany w tym miejscu perukowiec podolski

KingaR 11:54, 02 cze 2014

Niestety wraz z żurawkami "purple palace" przyniosłam opuchlaki - KATASTROFA
Wysadziłam rośliny, pousuwałam robale z pomiędzy korzeni(no mam nadzieję że wszystkie), przeniosłam w inne miejsce i teraz się zastanawiam czym to polać żeby wytępić ?

I moja rabata znów nie dokończona (zresztą i tak nie byłam do końca przekonana do koloru tych żurawek )

może ktoś ma propozycję co posadzić przed hortensjami? może coś zimozielonego?
MamaMagda 21:34, 02 cze 2014

oo woww opurchlaki! masakra poczytaj w watku o nich dziewczyny nicieniam leja
robily rozne eksperymenty na nie

wg mnie zurawki - moze berry smooth?
ewentualnie jednoroczne wsadz i poczekaj na te zurawki ktore kupilas - po walce z draniami opurchlakami je posadz
Margaret_ka 07:39, 03 cze 2014

Kurcze z tymi robalami to tez jakaś masakra.
Ja ostatnio oglądałam bordowe żurawki i widzę, że jakieś skupisko jajeczek na jednym liściu. A Pani na to, chyba coś się tam przykleiło. haha - dobre
Nie ma to jak wraz z rośliną kupić sobie jeszcze paszkwila i to nieznanego gatunku. Nic nie kupiłam.

Kinga
, dzięki za odpowiedzi na moje pytania.
KingaR 08:29, 03 cze 2014

MamaMagda napisał(a)
oo woww opurchlaki! masakra poczytaj w watku o nich dziewczyny nicieniam leja
robily rozne eksperymenty na nie

wg mnie zurawki - moze berry smooth?
ewentualnie jednoroczne wsadz i poczekaj na te zurawki ktore kupilas - po walce z draniami opurchlakami je posadz

Dzięki Magda, biegnę poczytać wątek o opuchlakach.
Chyba jednak żurawek tam nie posadzę, a jednorocznych nie brałam pod uwagę, choć to całkiem niezły pomysł
KingaR 08:33, 03 cze 2014

Margaret_ka napisał(a)
Kurcze z tymi robalami to tez jakaś masakra.
Ja ostatnio oglądałam bordowe żurawki i widzę, że jakieś skupisko jajeczek na jednym liściu. A Pani na to, chyba coś się tam przykleiło. haha - dobre
Nie ma to jak wraz z rośliną kupić sobie jeszcze paszkwila i to nieznanego gatunku. Nic nie kupiłam.

Kinga
, dzięki za odpowiedzi na moje pytania.

Margaret_ka , dobrze, że się w porę zorientowałaś bo te robale są takie obrzydliwe, bleee.... A o ich szkodliwości już nie wspomnę.
KingaR 08:37, 04 cze 2014

Wczorajszy nalot ptaków na mój ogród

KingaR 22:15, 04 cze 2014

Ten tydzień obfituje w ogrodowe porażki Ale nie poddam się Dzisiaj okazalo się że moje hortensje mają jakąś chorobę grzybowa i zastosowalam Topsin, tak poradzila pani z ogrodniczego jak jej pokazalam liść.
Mam 5szt. i wszystkim brązowieja liście, chyba będę uroki odczyniac nad moimi roślinkami
AgnieszkaW 22:40, 04 cze 2014

Kingo, nie martw się, hortensje czasem tak mają, topsin powinien pomóc. Żurawki Purple palace są może najtańsze, ale najmniej atrakcyjne (nie wspominam o dodatkowym robactwie w korzeniach). Lepiej kupić inne, ciekawsze odmiany, przechodziłam ten etap z tą odmianą, więc wiem. Pozdrawiam