to epimedium na 100%ale tak jak Ania pisała z odmianą trudno trafić zwłaszcza na odległość
iglaka (chyba świerk) możesz ciąć byle zostały mu jakieś kawałki gałęzi z igłami i pąkami, będzie wyglądał trochę pokracznie na początku ale wypuści nowe przyrosty i już będzie lepiej,
możesz robić to piętrami jeden poziom skrócić mocniej następny słabiej i tak do wierzchołka
wysokość dobierz tak żebyś mogła go dalej swobodnie przycinać bo to już będzie stałe zlecenie
Ale twój taki szczupły jest, a mój jak matrona i taki by mi pasował, jak go kupiłam był maleńki, nikt mi nie powiedział że będzie wielkim drzewem, i teraz mam problem. Zrobię jak mówisz, jutro zlecę zadanie
O taki super, pasował by do mojego mikroskopijnego, zrobię eksperyment, muszę go zwęzić i zmniejszyć, gdybym miała dużą działkę to co innego, nie chcę wielkiego drzewa,bo zasłoni słońce tak cenne w moim przypadku, a wyrzucić go też nie chcę.zrobię jak mówisz masz doświadczenie w tych sprawach to Ci zaufam a ten widoczek super, fajny klimat