Witaj Dominiko
Wpadłam na do Twojego ogrodu jakis czas temu, gdy zamieściłaś w dziale projektowania pytanie o obsadzenie altany. Masz ogromny ogród, a więc duże pole do popisu. Podoba mi sie altana, a wielkościa roslinek nie ma się co przejmować - urosną
Pozdrawiam
Dominiko, pewnie pooglądałaś juz trochę ogrodów, napisz, co ci się podoba. I czy ma być kwieciście czy raczej nie.
Co lubisz.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Hmm... ja odnoszę wrażenie, że siedzę w tych ogrodach dniami i nocami Bardzo lubię zimozielone rośliny, funkie, żurawki, róże, rododendrony, brzozy, magnolie, katalpy, klony, śliwy czerwone, lilie, tulipany, wrzosy i trawy. Z góry przepraszam za ten misz masz wymieniony ale te właśnie rośliny chciałabym mieć w swoim ogrodzie. Z tej racji, że skaczę z wątku na wątek chyba jakoś nie mam żadnej wizji jak to zrobić u siebie. Albo brak mi wyobraźni czy też inwencji twórczej
Witaj Dominiko, przyszłam z rewizytą. Mieszkasz w bardzo malowniczym zakątku. Cudne widoki. Zaczynasz jak ja, prawie od zera. Ja też teraz będę zagospodarowywać część użytkową, więc jesteśmy na podobnym etapie. Najtrudniejszy jest projekt i wcale się nie dziwię, że nie wiesz co i jak. niestety nie da się posadzić wszystkich roślin. Ja mam trochę lepiej bo mam już wizję co i jak ma byc i gdzie i jakie roślinki. Oglądaj ogrody ludzi, podpatruj i na pewno coś się z tego wykluje. Może pod magnoliami tak jak u mnie różanka ? Pozdrawiam Ewa
Wymyśliłam że pomiędzy świerki ciut przed nimi wsadzić hortensje limelight, pod nimi funkie- to jest strona zachodnia. Przed sosnami posadzić rododendrony a przed nimi jakieś trawy. Czy to by miało sens?