Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nadchodzi wiosna - czas na ogród

Nadchodzi wiosna - czas na ogród

dominika_ 00:40, 08 lis 2015

paula23 napisał(a)

ja póki co dopiero kupuje trawki więc w tym roku mnie wiązanie ominie ale widzę że na przyszły rok muszę wstążkowe zapasy porobić u mnie niestety cały dzień padało, mam nadzieje że jutro będzie lepiej

Ja w tym sezonie zakupiłam duża ilość i powiem Ci, że szybko rosną, jest co wiązać. Jedynie rozplenice z ubiegłego sezonu, a tak to nowości
paula23 08:49, 08 lis 2015

Dzień dobry
Ogólnie to nie szalejesz że zdjęciami... może byś pokazała te swoje trawki

dominika_ napisał(a)
Taki mój nowy nabytek, troszkę regeneracji i zagości w ogrodzie

No no super okaz, regeneracji to znaczy co mu robisz? Mam podobne u siebie i zaczynam się zastanawiać czy ich jakoś nie zabezpieczyć lakierem....
dominika_ 09:26, 08 lis 2015

Docelowo ma powstać z niego ławka No fakt w tym roku jakoś mało latam z aparatem, jeszcze teraz pogoda nie rozpieszcza to już w ogóle się nie chce.
Dominika11 14:10, 10 lis 2015

Witaj widzę, że skikasz po wątkach
dominika_ 14:25, 10 lis 2015

Codzienny obchód robię
Dominika11 14:27, 10 lis 2015

zrozumiałe
jona 15:26, 10 lis 2015

paula23 napisał(a)
Dzień dobry
Ogólnie to nie szalejesz że zdjęciami... może byś pokazała te swoje trawki

Taki mój nowy nabytek, troszkę regeneracji i zagości w ogrodzie

No no super okaz, regeneracji to znaczy co mu robisz? Mam podobne u siebie i zaczynam się zastanawiać czy ich jakoś nie zabezpieczyć lakierem....

Paula, ja bym nie konserwowała tylko zostawiła żeby się naturalnie starzał. Na takim pniu ma swój domek wiele żyjątek . Jak zakonserwujesz to się wyniosą.

Dominika, super okaz z tego pniaka . Muszę się wybrać do lasu i też coś poszukać

dominika_ 16:28, 10 lis 2015

Joasiu z tą konserwacją to masz rację, z drugiej strony jakby go jakoś zabezpieczył to może zyskałby na wyglądzie. Na tą chwilę zamierzam go wyczyścić karcherem. Co prawda pogoda nie rozpieszcza więc dalej nic nie tknięty.
jona 17:07, 10 lis 2015

Jeżeli chcesz pień przeznaczyć na ławę to warto wziąć pod uwagę zakonserwowanie. Natomiast jeżeli karpa leży na ziemi, wśród kwiatów, to ja jestem na nie.
Anusia 17:17, 10 lis 2015

Czy konserwować? Tak i nie. W ostatnim czy też przed ostatnim odcineku Maii w ogrodzie pokazywano ogrody w Niemczech. W jednym z nich była ścieżka wyłożona deskami. Drewna tego nie impregnują ponieważ opady jak i naturalny rozkład pokrywa deskę szarą patyną, która w naturalny sposób impregnuje drewno. Zostało wyrażnie powiedziane, że nawet najlepszy impregnat nie zakonserwuje tak dobrze jak właśnie sama natura. Jeśli chcesz uzyskać po prostu estetyczniejszy wygląd to zakonserwuj