Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

inag 00:25, 22 lis 2015

Nallar napisał(a)

O jeju! Aż poczułam ich zapach!!! Jak ja kocham te kwiaty! Kojarzą mi się z dzieciństwem u babci... Jej sąsiadka miała takie ogroooooomniaste krzaki piwonii w ogrodzie i często dawała jej do wazonu. Ja tylko chodziłam i wąchałam.
To dziwne, ale przez chwilę poczułam się jak dziecko przy stole na którym stoi wazon z piwoniami Czasami taka drobnostka potrafi przywołać odległe wspomnienia...
agnieszka_m 07:15, 22 lis 2015

Jakie piękne piwonie
Pozdrawiam
Nallar 12:01, 22 lis 2015

inag napisał(a)

O jeju! Aż poczułam ich zapach!!! Jak ja kocham te kwiaty! Kojarzą mi się z dzieciństwem u babci... Jej sąsiadka miała takie ogroooooomniaste krzaki piwonii w ogrodzie i często dawała jej do wazonu. Ja tylko chodziłam i wąchałam.
To dziwne, ale przez chwilę poczułam się jak dziecko przy stole na którym stoi wazon z piwoniami Czasami taka drobnostka potrafi przywołać odległe wspomnienia...

Mnie one też przypominają dzieciństwo.

ryska 12:46, 22 lis 2015

Im więcej oglądam zdjęć z piwoniami, tym bardziej myślę gdzie je wcisnę. Mam już jedną małą sadzonkę starej odmiany babcinej. Też dzieciństwo mi się przypomina Miłej niedzieli Ewuniu
Rumianka 20:04, 22 lis 2015

Nawdychałam sie zapachu piwonii, aż zachciało mi się lata...i obiecuję, że piechotą do lata będę szła...
Nallar 21:50, 22 lis 2015

ryska napisał(a)
Im więcej oglądam zdjęć z piwoniami, tym bardziej myślę gdzie je wcisnę. Mam już jedną małą sadzonkę starej odmiany babcinej. Też dzieciństwo mi się przypomina Miłej niedzieli Ewuniu

Za życzenia dziękuję.
Reniu jak się uprzesz to wciśniesz, wierz mi na słowo.
Warto je mieć a już te babcine są najpiękniejsze i chyba wszystkim kojarzą się z dzieciństwem.

Nallar 21:56, 22 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Nawdychałam sie zapachu piwonii, aż zachciało mi się lata...i obiecuję, że piechotą do lata będę szła...

Znów przyjdzie maj, a z majem bzy....i zakwitną moje nowe sadzonki piwonii
Mam nadzieję że zima szybciutko zleci a Ty stópeczek nie przeziębisz.
ewsyg 22:32, 22 lis 2015

Ewa, faktyczne dużo się u Ciebie zmieniło. Przyznam się, że u nas w ogrodzie jak byłam dzieckiem też rosły piwonie. Wiele lat nie przepadałam za nimi, ale na szczęście to się zmieniło. Faktycznie za krótko kwitną.
Pozdrawiam Ewuś
Katkak 22:36, 22 lis 2015

Nallar napisał(a)

Znów przyjdzie maj, a z majem bzy....i zakwitną moje nowe sadzonki piwonii
Mam nadzieję że zima szybciutko zleci a Ty stópeczek nie przeziębisz.

Ewcia jasne, że zima szybko zleci. Zobacz, dopiero był 1 listopada, a tu już święta za miesiąc . JEszcze moment i usłyszymy w radiu: Last christmas... . A potem już z górki i wiosna i krokusy i tulipany i bzy
Nallar 22:48, 22 lis 2015

ewsyg napisał(a)
Ewa, faktyczne dużo się u Ciebie zmieniło. Przyznam się, że u nas w ogrodzie jak byłam dzieckiem też rosły piwonie. Wiele lat nie przepadałam za nimi, ale na szczęście to się zmieniło. Faktycznie za krótko kwitną.
Pozdrawiam Ewuś

Miło że wpadłaś.
Napisałaś że przez wiele lat nie przepadałaś za piwoniami a to dokładnie tak jak ja.
Mam bardzo przykre wspomnienia z dzieciństwa związane z nimi . Na przekór wszystkim i wszystkiemu zdecydowałam się je pokochać i w moim ogródku będą już chyba zawsze.
To były też ulubione kwiaty mojej mamy.