Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 23:52, 27 cze 2016

Katkak napisał(a)
Ewunia, ale fajne spotkanko . Szkoda, że zdjęć nie zrobiłaś. Przesadzałam dzić krzewuszkę od Ciebie, bo tam gdzie była miała już za ciasno. Po wykopaniu podzieliła się na dwie, piękne, dorodne roślinki. Jedną ofiaruję Sywlii, a druga zostaje u mnie i za nic nie oddam . Pomyślałam sobie, że nie będziesz mi miała za złe, że i ja się nią teraz podzielę, tk jak Ty podzieliłaś się ze mną . Swoją przycięłam zgodnie z Twoją radą i zrobiłam sadzonki. Zobaczymy czy uda mi się ukorzenić . Buziak wielki . Acha, z dzwonkami to był strzał w dziesiątkę, dzięki .

Baterie w aparatach naładowałam na ful i nawet po sprzęt nie sięgnęłam, gapa jestem.
Renia wstawiła piękne zdjęcia, może Iwonka też jakieś wstawi....ale obiecuję poprawę, następnym razem gości będzie zabawiał eMuś a ja będę focić.
Kasieńko jak możesz podejrzewać mnie o jakieś złości, dziel dziewczyno i rozdawaj, niech roślinki krążą i cieszą oczy. Właśnie w niedzielę dzieliłam serduszkę od Ciebie i nawet nie przyszło mi do głowy że mogłabyś być o to zła, głupolu. Cieszę się że część mojej/Twojej roślinki zamieszka teraz u Sylwii.
Dzwonki są super, szkoda tylko że u mnie się pokładają.
Nallar 23:56, 27 cze 2016

Katkak napisał(a)
Ewcia proszę mi się poprawić, róże takie piękne i dorodne, a wcale się nimi nie chwalisz. Ech, Ty niegrzeczna . Prezenty świetne .

Dziewczyny trafiły z prezentami.....Wszystkie takie jak lubię.
Obiecuję poprawę ( kolejny już raz )
Nallar 23:59, 27 cze 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Moje zdjęcia nie są tak piękne jak Renaty, ale powinny się znaleźć w Twoim, Ewo, wątku, bo to Twoje rośliny

Basiu bardzo dziękuję za fotki, też są piękne i też wyjątkowe bo robione przez Ciebie.
Katkak 07:22, 28 cze 2016

Nallar napisał(a)

Baterie w aparatach naładowałam na ful i nawet po sprzęt nie sięgnęłam, gapa jestem.
Renia wstawiła piękne zdjęcia, może Iwonka też jakieś wstawi....ale obiecuję poprawę, następnym razem gości będzie zabawiał eMuś a ja będę focić.
Kasieńko jak możesz podejrzewać mnie o jakieś złości, dziel dziewczyno i rozdawaj, niech roślinki krążą i cieszą oczy. Właśnie w niedzielę dzieliłam serduszkę od Ciebie i nawet nie przyszło mi do głowy że mogłabyś być o to zła, głupolu. Cieszę się że część mojej/Twojej roślinki zamieszka teraz u Sylwii.
Dzwonki są super, szkoda tylko że u mnie się pokładają.

Nie podejrzewam Cię o złości , napisałam przecież: pomyślałam, że nie będziesz mi miała za złe . Serduszka rozrasta się jak głupia, nie? Ale lubię ją za to, że długo kwitnie i te urocze marchewkowate listeczki . Twoje róże wyglądają już bardzo okazale. I co, nic się do nich na razie nie przyplątało? U mnie Ascot ma czarną plamistość, ale jakoś w radosnym kwitnieniu jej ona nie przeszkadza . Walczę oczywiście z paskudą .
Nallar 09:15, 28 cze 2016

Katkak napisał(a)

Nie podejrzewam Cię o złości , napisałam przecież: pomyślałam, że nie będziesz mi miała za złe . Serduszka rozrasta się jak głupia, nie? Ale lubię ją za to, że długo kwitnie i te urocze marchewkowate listeczki . Twoje róże wyglądają już bardzo okazale. I co, nic się do nich na razie nie przyplątało? U mnie Ascot ma czarną plamistość, ale jakoś w radosnym kwitnieniu jej ona nie przeszkadza . Walczę oczywiście z paskudą .

Serduszka jest urocza, muszę jej też znaleźć lepsze miejsce bo tam gdzie rośnie jak na większości rabat jest już ciasnawo.
Moje róże były pryśnięte na grzybka ale muszę je potraktować czymś na robale, bo na niektórych krzaczkach liście są ponadgryzane, może wiesz co za paskudy robią dziury w liściach?
Słyszałam/czytałam że wybierasz się na kolejne spotkanko? liczę na obszerna fotorelację
O nazwę tej róży nie pytaj, kartka zakopana
ryska 11:50, 28 cze 2016

To teraz i ja mam kawałek serduszka od Kasi/Ewy. Jak ja kocham Ogrodowisko
Nallar 12:40, 28 cze 2016

ryska napisał(a)
To teraz i ja mam kawałek serduszka od Kasi/Ewy. Jak ja kocham Ogrodowisko

Się te roślinki najeżdżą po świecie....
Bardzo to fajne że możemy się dzielić tym co lubimy.
Danusi należy się medal za stworzenie tego miejsca a wszystkim forumowiczom podziękowania za atmosferę jak tu panuje, bo to przecież my wszyscy ją tworzymy.

Serduszka jest teraz Kasi/Ewy/Reni może Iwonki jeszcze? bo nie pamiętam.

Kasia ma dobre serduszko
Nallar 18:59, 28 cze 2016

Wiecie może co podgryza moje róże?
Opuchlaki??? Rododendrony mam bez oznak żerowania tego draństwa.
Nallar 21:48, 28 cze 2016

Róże, róże i jeszcze raz róże

Frezja.

Ascot.

Westerland.

Ivvvona 22:08, 28 cze 2016

Trochę spóźniona jestem z fotkami ale coś mam.
Tę serduszkę mam i jaDzięki Ewcia

Piękny, klimatyczny ogród Ewy.