Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Mirella 11:08, 02 wrz 2017

Róże prześlicznie Ci kwitną ,u mnie kiepsko z różami,rabatka super ta z zawilcami i werbenką,rozchodnik piękny,żurawki wypasione,czy to stipa kłania się werbencena ostatniej fotce?.
Nallar 13:07, 02 wrz 2017

Ivvvona napisał(a)
Dalej zachwycam się Alohą - nie tylko z powodu urody, bo to oczywiste, ale że tak szybko przyrasta. A te piękne rozchodniki obok hortensji to Matrony? Śliczne i dorodne, moja to jakaś zabidzona, muszę o nią zadbać. Moja sąsiadka tez ostatnio chciała mnie obdarować kotem - z wiadomych względów nie dałam się namówić.

Kotom mówię stanowczo NIE. Zapach jaki zostawiają po sobie jest nie do zniesienia.
Matrona rośnie u mnie w pełnym słońcu i nigdy jej nie zasilałam. Dostałam ją od Kosolki. Buziaki Olu.
Nallar 13:23, 02 wrz 2017

ryska napisał(a)

Tak mi się właśnie zdawało, że rosła koło studni a tu elewacja na fotkach
Jak na przesadzaną to super sobie radzi.
Moje nowości w tym roku tylko raz kwitły, pewnie nie dadzą rady drugi ale liczę, że w korzenie się umocniły.

Masz rację Reniu, rosła koło studni ale tam miała mało słoneczka i ciągle była trącana przez smoczycę.
Po przesadzeniu wyglądała okropnie, siąść i płakać Rozkładałam nad nią parasol ogrodowy chroniąc przed słońcem. Już nawet nie chcę wiedzieć co na ten temat mówili sąsiedzi.
Moja ostatnio kupiona różyczka zawiązuje kolejne pączki, więc może i Twoje zakwitną ponownie.
Nallar 13:30, 02 wrz 2017

Mirella napisał(a)
Róże prześlicznie Ci kwitną ,u mnie kiepsko z różami,rabatka super, ta z zawilcami i werbenką,rozchodnik piękny,żurawki wypasione,czy to stipa kłania się werbencena ostatniej fotce?.

Liczę na to że róże będą z roku na rok ładniejsze. Żurawki zaczynają się wypiętrzać, muszę pomyśleć o rozsadzaniu.
Masz rację to Stipa, ale drażni mnie u niej to że wszystkie kłaniają się tylko w jedna stronę.
Ivvvona 21:20, 03 wrz 2017

Ewo, nasz psinka miała operację w ubiegłą sobotę (naczyniak) i cały tydzień chodziła w kubraczku. Co do ożanki umówimy się, bo jeszcze mam odebrać winorośl od Basi. Moją Matronę muszę w takim razie przesadzić, tylko gdzie? Pozdrawiam i miłego tygodnia
Nallar 21:33, 03 wrz 2017

Ivvvona napisał(a)
Ewo, nasz psinka miała operację w ubiegłą sobotę (naczyniak) i cały tydzień chodziła w kubraczku. Co do ożanki umówimy się, bo jeszcze mam odebrać winorośl od Basi. Moją Matronę muszę w takim razie przesadzić, tylko gdzie? Pozdrawiam i miłego tygodnia

Oj... bidulka, mam nadzieję że szybko się pozbiera.
Czekam więc na informację kiedy będziesz.

Dopiero dzisiaj przeglądając dokładnie Twoje fotki doczytałam że napisałaś o zabiegu suni. Gapa ze mnie.

Najbliższe tygodnie będą udane. Jutro odbieram z lotniska moją córcię z wnusią. Szkoda tylko że pogoda się skiepszczyła

Ivvvona 21:57, 03 wrz 2017

Ewo, Renia ma sadzonki kłosowca, ale decyzja jeszcze nie zapadła.

Oj, to będziesz miała wesoło a pogoda ma się poprawić. Mój wnusio jutro pierwszy raz idzie do przedszkola, zobaczymy jak to będzie
marba 22:10, 03 wrz 2017

Nallar napisał(a)

Masz rację Reniu, rosła koło studni ale tam miała mało słoneczka i ciągle była trącana przez smoczycę.
Po przesadzeniu wyglądała okropnie, siąść i płakać Rozkładałam nad nią parasol ogrodowy chroniąc przed słońcem. Już nawet nie chcę wiedzieć co na ten temat mówili sąsiedzi.
Moja ostatnio kupiona różyczka zawiązuje kolejne pączki, więc może i Twoje zakwitną ponownie.

Ewo, ja też czasem zacieniam nowo posadzone rośliny parasolką. Mam nadzieję, że sąsiad nie zauważa, ale pewności nie mam
Nallar 22:13, 03 wrz 2017

Ivvvona napisał(a)
Ewo, Renia ma sadzonki kłosowca, ale decyzja jeszcze nie zapadła.

Oj, to będziesz miała wesoło a pogoda ma się poprawić. Mój wnusio jutro pierwszy raz idzie do przedszkola, zobaczymy jak to będzie

Liczę na poprawę pogody, bo deszczu moje dziewczyny mają po kokardkę.
Michałek sobie poradzi, mama i babcia niech wrzucą na luz. Nasza wnusia pierwszy dzień w przedszkolu była 3 godzinki i chciała wrócić do domu, a w drugi dzień nie chciała z przedszkola wyjść.
Będzie dobrze, zobaczysz.
Nallar 23:24, 03 wrz 2017

marba napisał(a)

Ewo, ja też czasem zacieniam nowo posadzone rośliny parasolką. Mam nadzieję, że sąsiad nie zauważa, ale pewności nie mam

Przed moim sąsiadem nic się nie ukryje Basiu.