Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

paulina_ns 20:10, 14 cze 2018

Nallar napisał(a)
Ta koleżanka musi zmienić miejsce, strasznie śmieci. (wiaderka nie widać, prawda?)

Ojej jaka to odmiana? Mnie by chyba szlak trafił inne widoczki ogrodowe bardzo ładne
Nallar 20:17, 14 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

Ojej jaka to odmiana? Mnie by chyba szlak trafił inne widoczki ogrodowe bardzo ładne

Myślisz że mnie nie trafia? To New Dawn.
ryska 21:05, 14 cze 2018

I ja znów mam inną estetykę, bo mnie się te płatki róż na ziemi szalenie podobają.
Takie to romantyczne
Nallar 22:28, 14 cze 2018

ryska napisał(a)
I ja znów mam inną estetykę, bo mnie się te płatki róż na ziemi szalenie podobają.
Takie to romantyczne

Jutro ciachnę jej wszystkie kwiatki, mam dosyć sprzątania. Jak tylko nadejdzie jesień kobita wyląduje za ogrodzeniem.
Nallar 22:52, 14 cze 2018

anpi napisał(a)
Piękne różyczki nawet w deszczu .

Zdecydowanie lepiej wyglądały gdy były suche.
basia3012 23:50, 14 cze 2018

Pochodziłam Ewuniu po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona różami. Są przepiękne. I piwonie, hortensje też. A ta rutewka jaka ładna. Dobrej nocy. Pozdrawiam.
barbara_kraj... 01:20, 15 cze 2018

Mam dwa takie śmieciuchy, ale żadnego się nie pozbędę. Z Rosarium Uersten dwa wiadra
na kompost wywalilam, a trzecie (oby tylko!) w drodze.

Ewa wstawiłam fotkę kwiatostanu W.Dome, bo pokazały się pierwsze kwiatki płonne!
Poza tym zobacz siewki Trojeści bulwiastej. Odsadzić Ci kępkę do doniczki?
zawitka 08:30, 15 cze 2018

paulina_ns napisał(a)

O kurcze mam taką pierwszy rok i posdzoną przy bramce wejściowej to ładnie będzie ha ha Już szukam jej miejsca.Druga siedzi podobna ale mocno czerwona .Ciekawe czy też tak będzie wyglądać ???Pozdrawiam
Nallar 15:40, 15 cze 2018

basia3012 napisał(a)
Pochodziłam Ewuniu po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona różami. Są przepiękne. I piwonie, hortensje też. A ta rutewka jaka ładna. Dobrej nocy. Pozdrawiam.

W tym roku chyba w każdym ogrodzie można było podziwiać piwonie, to był dobry rok dla nich. Róże też pokazują swoje piękno, ale ulewny deszcz je troszeczkę podniszczył.
Mam wrażenie że w tym roku wszystko jakoś szybciej się dzieje jeśli chodzi o zakwitanie, przekwitanie.....
Rutewka rzeczywiście jest śliczna, ale musiałam część już wyciąć Wyrosła bardzo wysoka i zaczynała się pokładać.
Nocka była dobra. Wstałam wyspana. Dziękuję.
Nallar 16:11, 15 cze 2018

barbara_krajewska napisał(a)
Mam dwa takie śmieciuchy, ale żadnego się nie pozbędę. Z Rosarium Uersten dwa wiadra
na kompost wywalilam, a trzecie (oby tylko!) w drodze.

Ewa wstawiłam fotkę kwiatostanu W.Dome, bo pokazały się pierwsze kwiatki płonne!
Poza tym zobacz siewki Trojeści bulwiastej. Odadzić Ci kępkę do doniczki?

Basiu płatki tej róży lecą mi do basenu, tak być nie może. Pozbywać się jej nie będę, planuję ja przesadzić.

Hortkę widziałam, moje na tym samym etapie, za to Floksy bez kwiatków.
Basiu żadnych roślinek nie przywoź, poczekamy na lepszy czas.