Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 17:00, 02 lip 2015

Ojejku co ja mam wam napisać nie wiedziałem że będę miał takie wpisy i że będzie się podobał mój ogród Nie które wpisy są tak osobiste że aż się na sercu gorąco robi dziękuje wam bardzo bardzo odpiszę wieczorkiem
Kondzio 19:55, 02 lip 2015

violinek napisał(a)
Caloksztalt wraz z inwentarzem ...super
Bardzo dziękuję
Kondzio 20:09, 02 lip 2015

admete napisał(a)
O trafiłam na porcję nowiusieńkich zdjęć

widzę że masz morze moich ulubionych pełników
cudo!!!!

Ta trawka cudownie się rozkłada

Bajeczne zestawienie
kombinuję właśnie gdzie i jakie róże dodać u mnie na rabatę kółkową
mam już pierwszą ściągawkę

to ujęcie jest zawodowe!!!!
tylko zazdrościć, bo to nie tylko zdjęcie tylko zakątek który masz na żywo

Busz przy prostej ścieżce powala
Wiem ile przy tym roboty, bo choć moje byliny miniaturowe , ale uchodzić się przy nich trzeba. Podziwiam

Na tym zdjęciu kwintesencja - wielki urok

----------------

Kondzio cudownie
Pozdrowionka zostawiam i życzę udanego wypoczynku

Pełniki też bardzo lubię, trawka to carex Frosted Curls-jej posadzenie w tym miejscu wraz z klonem to pomysł Danusi, ile razy patrzę na ten kąt, dziękuję jej w myślach za to
Bardzo lubię połączenie róż z firletką kwiecistą, ostatnio we Francji podpatrzyliśmy firletki białe i firletki białe z jasno niebieskim środkiem. Białe udało się nam kupić, ale tych biało-niebieskich wciąż nie udało się nam znaleźć. W altanie wreszcie winobluszcz daje cień i można siedzieć tam nawet w upały.
Bylinówka w tym roku była prostowana, więc niektóre nasadzenia jeszcze nie są gotowe. Planujemy zmianę niektórych nasadzeń, bo nie wszystkie byliny sprawdziły się wysokościami.
Bardzo bardzo dziękuję
Kondzio 20:12, 02 lip 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie Konrad, ta biel firan, drzwi, uli daje wrażenie niezwykłej, angielskiej elegancji, bardzo mi się podoba

Dziękuję Ci ogromnie za Twoje słowa, ale daleko mi Twojego przecudnego ogrodu, który oglądam zawsze z wypiekami i mam nadzieję zobaczyć kiedyś na żywo...
Kondzio 20:15, 02 lip 2015

Hogata napisał(a)
Konrad magicznie u Ciebie. Jaka dużą masz altankę? Strasznie mi się podoba, taka zatopiona w zieleni... i te firany .

Jeśli pytasz o pergolę z firankami to ma 5mx5m, a jest jeszcze altanka na bylinówce z wejściem obsadzonym dwoma różnymi gatunkami miskanta, wyższym po jednej stronie i niższym po drugiej.Dzięki!
Kondzio 20:16, 02 lip 2015

mira napisał(a)
Bajecznie wprost widać że kochasz swój ogród a te ule to kropka nad i.

pozdrawiam

Pewnie, że kocham hi hi hi Dzięki
Kondzio 20:17, 02 lip 2015

Gabriela napisał(a)
Piękny letni ogród się zrobił i chyba nie muszę dodawać jak cieszą mnie Twoje wyprostowane rabaty, no i te drzwi na końcu osi widokowej. Miód, nie tylko w ulach.

Nie będę mówił, kto nalegał kategorycznie na akcję prostowania wbrew panującym trendom... i słusznie
Kondzio 20:20, 02 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Kondzio, zdecydowanie TOP10! Uczta dla oka.

Firanki i drzwi w ogrodzie - to jest to!
I ule - powinieneś je oznaczyć jakoś geometrycznie, np. namalować cyfry na nich albo jakieś figury geometryczne. Łatwiej będzie pszczołom trafić.

Ule zgrabne, piekne po prostu. Miód!

Pszczółko, bardzo, ale to bardzo cieszę się, że Tobie się podoba. O wzorach na ulach myślałem od początku, nawet szukałem szablonów, ale wciąż coś do zrobienia
Kondzio 20:22, 02 lip 2015

Tess napisał(a)

Podpisuję się pod słowami Pszczółki obiema łapkami.

Kondziu, wielkie gratulacje!
Za trzy dni będzie trzecia rocznica odkąd jesteś na Ogrodowisku.
Pamiętam Twój ogród z tamtych początków.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2043-kondziowy-ogrod?page=2
Pamiętam też, jakie doły miewałeś, chwile zwątpienia i zniechęcenia. a jednak dzięki uporowi, wielkiemu nakładowi pracy i wytrwałości w dążeniu do celu - jesteś jednym z najlepszych ogrodników na O.

Wystarczyło Ci trzy lata, by osiągnąć prawdziwe mistrzostwo. Brawo!

Oj wzruszyłem się jak poparzyłem się na te zdjęcia, pochwały przyjmuję z pokorą, choć do najlepszych mi daleko ale uparty przyznaję, że jestem
Kondzio 20:25, 02 lip 2015

eee_taam napisał(a)
pamiętam jak w zeszłym roku co tu zagladnęłam ..to jeczałeś z bólu i przepracowania i mekoliłeś ile jeszcze

a dzisiaj ....foty są świetne ...angielskie rabaty ...ule ...kury...a za drzwiami?.... kogut farbowany

ale niestety mam wrażenie że ten ogród na żywo wyglada lepiej niż na fotkach
to taki typ ogrodu gdzie falujące rośliny, kolor i zapach łącznie robią najlepsze wrażenie

miło ogladać takie foteczki

Jęczę i teraz trochę, w rzeczywistości w sumie mi chyba też się niektóre miejsca bardziej podobają, zdjęcia spłaszczają perspektywę w szczególności tam, gdzie są różnice poziomów i faktur. Wielkie dzięki za pochwały