Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 17:41, 03 lip 2015

07_Rene napisał(a)
Ale dopieszczony masz ogród Wspaniale sie ogląda zdjęcia. Nasadzenia pod stołem - wow! niezły element zaskoczenia

Bardzo dziękuję za miłe słowa
Kondzio 17:42, 03 lip 2015

eee_taam napisał(a)
przyjmij zasadę "mniej jęczenia więcej focenia"

jak to mówi Monty Don ....wczoraj ogladalam po raz n-ty

"W ogrodzie jest zawsze cos do zrobienia" i o to własnie chodzi w tej zabawie

No właśnie ja też wczoraj oglądałem po raz nty. Uwielbiam ogród Montiego Dona
Kondzio 17:43, 03 lip 2015

Imienniczka napisał(a)
Przepiękny ogród

Bardzo dziękuję!
Kondzio 17:48, 03 lip 2015

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Po niespełna dwóch latach przyszedł czas na pierwszy wpis
Może dlatego że przypomniałem sobie ogród z początku wątku i różne perypetie związane z jego powstawaniem
Co najbardziej mi się podoba to konsekwencja w osiągnięciu aktualnego stanu
Tylko z boku można ocenić że ktoś wizję i ogrodowy smak ma lub nie, a u Ciebie to widać "prawie " od pierwszych zdjęć
Prawdą jest, że ogród bylinowy z odpowiednią bazą jest bardzo pracochłonny ale efekty są widoczne
Na każdym etapie różnych tu ogrodów ciekawi mnie jak będą wyglądały w przyszłości
O Twój jestem spokojny
Pozdrawiam

To niezwykle miłe słowa, tym bardziej, iż jest to post nr 1. Uświadamiasz mi, że wciąż są tu cisi obserwatorzy, którzy ogłądają efekty naszej pracy. Czasem wstawiam zdjęcia i brak odzewu bywa demotywujący. Bardzo dziękuję za te słowa i będę się starał nie zawieść oczekiwać, co do przyszłości ogrodu, który pewnie wciąż się będzie zmieniał
Kondzio 17:53, 03 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Konrad, zdecydowane podium!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . jakże się cieszę, że takie cudo powstaje/powstało.

Jest jakaś lekkość w Twoich rabatach i swoboda kompozycji.

Bardzo dziękuję Pszczółko!!! Lekkość to najmilsze słowo jakie mogłem usłyszeć. Ostatnio jak byliśmy w Normandii, trafiliśmy nie bez trudu do ogrodu Le jardin de Marigny. Byliśmy nim zachwycenni, a słowo "lekkość" pierwsze nasunęło się nam na myśl. Powiedzieliśmy o tym M-me Marigny i była chyba tak szczęśliwa, jak my teraz. Dziękuję jeszcze raz!
Mirka 18:55, 03 lip 2015

Konrad ogród bez linijki lekki jak napisała Pszczółka kazdy zwierzak znajdzie sobie miejsce.Pozdrawiam upalnie
MiraR 19:23, 03 lip 2015

Kondzio napisał(a)
To już gruba przesada, ale dzięki, że to w ogóle przyszło Tobie na myśl...

A do tego jakże skromny Podium,podium
Za kurki w ogrodzie duże brawa.I one tak sobie luzem od czasu do czasu? To tym większe brawa,że i dla nich jest ten piękny ogród.
Miłego dnia
MiraR 19:25, 03 lip 2015

A tak odnośnie bylin..to robiłeś spis ile ich posiadasz..bo chyba już idą w setki Mój wypada blado,oj bladziutko przy Twoim i zacytuję Ciebie bo podoba mi się to..a więc hi,hi,hi
Kondzio 21:08, 03 lip 2015

Mirka napisał(a)
Konrad ogród bez linijki lekki jak napisała Pszczółka kazdy zwierzak znajdzie sobie miejsce.Pozdrawiam upalnie

Bardzo dziękuje zwierzaków i tych udomowionych i dzikich sporo i to mnie cieszy bardzo... No chyba, że chodzi o nieudomowione ślimaki, te zdecydowanie mniej lubię, ale pochowały się na czas upałów
Kondzio 21:10, 03 lip 2015

Mira napisał(a)

A do tego jakże skromny Podium,podium
Za kurki w ogrodzie duże brawa.I one tak sobie luzem od czasu do czasu? To tym większe brawa,że i dla nich jest ten piękny ogród.
Miłego dnia

Nie skromny, ale świadomy niedoskonałości. Kurki chodzą całkowicie swobodnie po środkowym "pokoju" czyli po sadzie, kurczaczki małe przechodzą też na bylinówki