Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy ogrod cz II

Kondziowy ogrod cz II

Kondzio 19:09, 29 maj 2017

Kasiek napisał(a)
Kondziu Gdzie to Twoje niezadowolenie, ja nie widze, widze za to piekny ogrod i ladne fotki

Przyszedł czas, że mimo ogromnej pracy, ogród daje odpoczynek od codziennej gonitwy i radość ze zmienności natury
Kondzio 19:15, 29 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale sekwoja już wieeelka Ja czosnki widziałam pod balkonem i bardzo mi się tam podobały. Piękne kolorki azalii Zastanawiam się jak opanowujecie czyśćca wełnistego, że w trawnik i w głąb rabaty się nie rozłazi?
Fotki śliczne Brakło mi natomiast białych zasłon w altance
Na naparstnicowy szał musicie przyjechać niebawem

Firanki musimy powiesić, ale wciąż coś roślinnego bardziej pilnego do zrobienia. Czyściec nie wchodzi w trawnik, bardziej anafalis perłowy. Od Dzidki wiemy, że u niej największy problem sprawia jastrzębiec, więc wyrwaliśmy sporą kępę na bylinówce, ale i tak kilka sztuk wyrosło. Czyściec ma płytki system korzeniowy, więc nie byłoby problemu z jego wyrwaniem.

U nas też naparstnice powinny pokazać na co je stać, w tym kilka ciekawych odmian
Kondzio 19:18, 29 maj 2017

Anusia napisał(a)
Pospacerowałam, jest pięknie. Łubin mam jeden biały oraz fioletowy cieniowany. Ten drugi przez pomyłkę jesienią wyciachałam ale wyrosły nowe. W tym roku nie zakwitną, mus poczekać na kolejny sezon, zobaczymy czy zachowają pierwotny kolor.

Łubiny lubią zaskakiwać... w jednym roku może być ich kilkanaście a w kolejnym kilka, a w następnym kilkadziesiąt, ale ogród żyje.
Kondzio 19:23, 29 maj 2017

margaretka3 napisał(a)

Jaka cudna, wielka porcja zdjęć Ogród prezentuje się wyśmienicie! Kondziu, widać Twoją nieustanną harówkę (mnie nie nabierzesz).
Jak mogłam dotąd nie zauważyć tego chabra? Hmmm. Będziesz pamiętał gdzie rośnie? Nasionka bym chciała

Bardzo lubimy tego chabra górskiego to Centaurea montanta 'Jordy'. Dostaliśmy też od Miry nasiona chabra jednorocznego Centaurea cyanus 'Black Ball', wysiałem i już posadzone. Podobny klimat kolorystyczny. Jestem go ciekawy, ty bardziej że posadzony razem z makiem 'Black Beauty'
Kondzio 19:24, 29 maj 2017

AgataP napisał(a)
Busz jest już niesamowity, odbiór jego zachwyca, wiem ile pracy kosztuje stworzenie i utrzymanie takowego.
Pozdrawiam ze swojej rabaty bylinowej

Praca daje radość jak przynosi efekt, chociaż czasami brakuje sił i/lub czasu
Kondzio 19:25, 29 maj 2017

Pszczelarnia napisał(a)

I ja też wiem. I tym bardziej podziwiam. Ale to za małe słowo. Jestem oczarowana i urzeczona. Odezwę się jeszcze.

Twoja opinia jest szczególnie cenna
Kondzio 19:27, 29 maj 2017

07_Rene napisał(a)

Widać, że dojrzewa. Brzozy coraz większe. Inne drzewa też... Wspaniały, bujny ogród

A tu Cię zaskoczymy, ponad 1,5-2 metry czubków brzóz zostało w tym roku ściętych wraz z żywopłotami, więc widzisz brzozy po ciachaniu Dziękujemy Reniu i pozdrawiamy serdecznie
Kondzio 19:28, 29 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kondziu zapraszam Was na fotorelacje Reni, ma niesamowity talent fotograficzny moim zdaniem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5608-ranczo-szmaragdowa-dolina?page=2078#post_8

Zaraz będziemy oglądać, Renia robi wspaniałe zdjęcia
Kondzio 19:29, 29 maj 2017

abiko napisał(a)
No fakt, busz niezły, i angielsko jest baaardzo fajnie.. bardzo mi się podoba

Dzięki, pozdrawiamy Cię
Kondzio 19:31, 29 maj 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Też odbyłem spacerek po waszym pięknym ogrodzie. Pozdrowienia.

Dzięki Zbyszku, my też pozdrawiamy