Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Agania 16:55, 22 lis 2015

Lubię sprawiać niespodzianki prezentami, ale nie sobie...
Miałam jechać po klona, ale to ma być prezent mikołajkowy od eMa i już to sobie załatwiłam, że go dostanę

Kokardki powiązałam, Dominika odpoczywasz?
frezja 18:34, 22 lis 2015

malkul napisał(a)

myslę, ze prezent dla samej siebei nigdy nie jest prezentem

jak zwał tak zwał,ale my kobiety lubimy sobie sprawiać przyjemności np. zakupowo-kosmetycznezwłaszcza jako lek na chandrę
Rumianka 19:03, 22 lis 2015

Mnie zawsze najbardziej cieszy jakiś badylek do ogrodu...
frezja 19:12, 22 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Mnie zawsze najbardziej cieszy jakiś badylek do ogrodu...

to też
Dominika11 07:23, 23 lis 2015

dominika_ napisał(a)
Witaj, jak ta u Ciebie już wszyscy zdrowi? Mnie dwa dni temu złapało przeziębienie, problem w tym, że ani mnie dalej nie rozkłada, ani nie zdrowieje. Taki człowiek do kitu, na niczym nie może się skupić
u nas jak na razie z chorobami sie zatrzymało - tfu tfu

dominika_ napisał(a)
Mam nadzieję, że wiatrzysko większych szkód Ci nie wyrządziło.
Dominiś nie byłam u siebie na działce, ale był mój eM - jak na razie nic nie zostało złamane zwiało tylko 2 kokardki - ale hmmmm czy zwiało czy poprostu koteczki je zdjęły - któż to wie.

Katkak napisał(a)
Dominiczko ja też z prezentami jestem w lecie. Tylko dla mamy kupiłam, bo wiem co chciała. A gdzie tam reszta towarzystwa . Pierogi i uszka mam wypróbowane i też kupuję, są pyszne, więc czemu nie . Trzeba sobie życie ułatwiać, nie?
zgadzam się z Tobą Kasiu. Ja przez weekend zrobiłam sobie taka wstepną listę prezentową - no cóż za miesiąc już swięta.
Dominika11 07:27, 23 lis 2015

Mira104 napisał(a)
Widzę, że już temat świąteczny, ja dziś nastawiłam na zakwas buraczany i pomału zaczynam robić dekoracje świąteczne. Całe szczęście że dzieci w rodzinie są duże, a one to wiadomo z czego cieszą się najbardziej z kasy i słodyczy
Zawsze mam problem co kupić mężowi, może macie jakieś sugestie?
ja w prezentach ci niestety nie pomoge - też mam problem z eM

anabuko1 napisał(a)
Dominiś. hej!1
Ja pierników nie piekę... jeszcze i o świętach jeszcze nie myślę.Jeszcze jesiennych rzeczy nie zamknęłam
Drzewka owocowe nie wszystkie przycięte na nowej działce.
a ty co porabiasz??
U mnie dzień od 3 dni wstaje piękny,słońce, niebo ładne.
a za godzinę chmury i ponuro szaro, deszczyk siąpi, wieje i tak do wieczora
u mnie też tak wiało, uspokoiło sie na weekend. A co do pierników to mam zamiar się wziąć za pieczenie, ale to za jakiś tydzień, bo mała mi już głowę zawraca - tylko szukam takich fajnych zakręcanych słoików, coby w nich ciasteczka przetrzymać, ale niestety nigdzie nie ma
Dominika11 07:28, 23 lis 2015

Milka napisał(a)
Moze podasz nie na priv a dla wszystkich przepis na babke? Ja sobie sama przepis wymysliłam i jest boski, doszlam do perfekcji, teraz z sernikami walcze
proszę bardzo
4 jajka, 1 cukier waniliowy, 1 budyń śmietankowy, 1 szkl mąki, 1 szkl cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki majonezu

Ubić pianę - całe jajka + cukier. Dodawać mąkę z proszkiem + cukier waniliowy + budyń - mieszać łyżką. Dodać majonez - mieszać łyżką. Jak chcesz mieć dwa kolorki to 3/4 masy wylać do formy, a do 1/4 można dodać łyżkę kakao i wylać do reszty.

piec 45 minut, temp. 180 st.

SMACZNEGO
Dominika11 07:35, 23 lis 2015

Kuba napisał(a)
a czy to nie wątek Dominiki? chyba że macie wspólny
a co ????

agnieszka_malysa napisał(a)
Dominisiu widzę że u Ciebie już plany świąteczne???? Ja dziewczynom mikołajowe prezenty już prawie kupiłam a świętami zabardzo się nie przejmuję bo wigilia u mojej mamy a w szczepana mamy wesele także coś tam zrobię ale nie za dużo
pozdrawiam sobotnio
ja nawet zimuje z prezentami mikołajkowymi - szok
Święta też bedziemy mieć najpierw u teściów, a potem u moich rodziców, czyli łażenie po chałupach, ale w domu też cos tam muszę zrobić i upiec też Dobrze, że mamy wolną Wigilię, więc spoko

Basilikum napisał(a)
Wiekszy problem mam co sobie samej zazyczyc
u mnie jest odpowiedź i tak sama sobie kupujesz co chcesz, więc ...

malkul napisał(a)

myslę, ze prezent dla samej siebei nigdy nie jest prezentem
zgadzam się, ale mojego to cały czas nie ma, ciekawe kiedy zjedzie, w zeszłym roku to był dopiero w Wigile w domu - cóż taka praca
Dominika11 07:36, 23 lis 2015

Agania napisał(a)
Lubię sprawiać niespodzianki prezentami, ale nie sobie...
Miałam jechać po klona, ale to ma być prezent mikołajkowy od eMa i już to sobie załatwiłam, że go dostanę

Kokardki powiązałam, Dominika odpoczywasz?
o proszę - na to nie wpadłam - dzieki za pomysł

Robiłaś fotki ???

U mnie odpoczynku to niestety nie ma - teraz ogród "zamknięty" to nadrabiam wszelkie zaległości w domu
Dominika11 07:39, 23 lis 2015

A tak wogóle witam w nowym tygodniu U nas dość mroźno rano było -5 - już wyjęłam kurtkę zimową