Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Dominika11 21:14, 12 lip 2016

jazzy napisał(a)
Piękne róże masz babo!
dziękuję

jazzy napisał(a)
Czekaj, a ta szkółka to u Ciebie?
zgadza się, teraz jest szkółka, a za jakiś czas w tym miejscu ma być altanka grilowa - ale zanim będzie altanka to roślinki trafią na swoje miejsca docelowe - mam nadzieję
Dominika11 21:15, 12 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Aaaaaaaa to miałam zupełnie inne wyobrażenie
Myślałam, że coś takiego jakiego jak jest na wykałaczkach
to faktycznie masz wyobrażenie - to tylko tak szumnie się nazywa, w sumie później można je ponabijać na wykałaczki i na stół
MirellaB 21:18, 12 lip 2016

Domi odnośnie tych ilustracji, gazetowych to jestem zaskoczona informacją o cięciu krótko migdałka. Czytałam wiele i zawsze pisali, że migdałka nie tnie się, jedynie cięcie delikatne - odmładzające co trzy/pięć lat.
Hmmmmm czy to może nowa szkoła? Przyznaję, że mojego nie tnę i każdego roku ma piękne długie pędy.

Ty masz migdałka?
Dominika11 21:22, 12 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Domi odnośnie tych ilustracji, gazetowych to jestem zaskoczona informacją o cięciu krótko migdałka. Czytałam wiele i zawsze pisali, że migdałka nie tnie się, jedynie cięcie delikatne - odmładzające co trzy/pięć lat.
Hmmmmm czy to może nowa szkoła? Przyznaję, że mojego nie tnę i każdego roku ma piękne długie pędy.

Ty masz migdałka?
jak na razie nie
MirellaB 21:23, 12 lip 2016

Ty podziwiasz mój ogród, a u Ciebie również pięknie.
Red Baron taki bujny.
Lawenda jest niebieska? Czy to zdjęcie przekłamuje kolor?
Dominika11 21:29, 12 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Ty podziwiasz mój ogród, a u Ciebie również pięknie.
dobra dobra miła jesteś
jednak wydaje mi się, że swój ogród odbiera się inaczej i to wszystko widzi się na co dzień to też inaczej się na to patrzy

MirellaB napisał(a)
Red Baron taki bujny.
gęstnieje z roku na rok

MirellaB napisał(a)
Lawenda jest niebieska? Czy to zdjęcie przekłamuje kolor?
czy ja wiem, wg mnie jest raczej mocno fioletowa, choć na fotce faktycznie niebieska - teraz to mi klina zabiłaś
Dominika11 21:30, 12 lip 2016

zaczyna u mnie padać
elka_ 22:49, 12 lip 2016

Świetna przypominka odnośnie cięcia
Twoja szkółka, to już pokaźne okazy
zoja 23:11, 12 lip 2016

Dominika11 napisał(a)
Troche was zaniedbuję ostatnio, ale normalnie brakuje mi czasu na wszystko. W domu malujemy sciany i jak pisałam wczesniej kładą się płyty gk - czyli tak jak przwidywałam, że ogród pójdzie w tym roku troche w odstawkę

poza tym siedze w kuchni i robię słoiki - czyli ogórków czas - najpierw robilam taka a`la sałatke ogórkowaą, czyli ogóreczki w ketchupie, a teraz robię koreczki ogórkowe, bo były fajne małe w B i w dobrej cenie, aż żal było nie kupic i teraz trzeba to przetworzyć - więc dzisiaj koreczków ciąg dalszy

Podziwiam! Ja w tym roku mam lenia.
Zana 07:10, 13 lip 2016

Mojego małego rudzielca też ostatnio z pralki wyciągałam. Domi, piękny busz zaczyna Ci się rozrastać. I przetworów Ci zazdroszczę, ja w tym temacie zielona jestem a i czasu nie mam.
Ja tawułki kocham, tawuły trochę mniej.