Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

zoja 11:19, 17 paź 2016

Dominika11 napisał(a)
chodziło mu o to, że inni mają mniej trawy, a więcej rabat i szersze, które wchodzą bardziej w trawę - tak mi sie wydaje, ja tak to zinterpretowałam

mam nadzieje, że moze tak jak piszesz - kiedyś to doceni - poprostu jemu juz ten widok się chyba znudził

żartujesz? ubolewa nad ilością trawy?? no chyba, że chodzi mu o koszenie, bo normalnie w jego wieku to ja bym była szczęśliwa, że mam gdzie pograć w piłkę

...ale nie ma tego złego - masz otwartą drogę do tworzenia nowych rabat kosztem trawnika
Dominika11 11:24, 17 paź 2016

a wiesz, że przeszło mi przez mysl to koszenie ale idzie mu to całkie sprawnie

ale fakt mam otwarta droge na rabaty - na jedną juz mam pomysł, tzn na poszerzenie jej o około 1 metr, ale to mam nadzieję, że sie uda w przyszłym roku
MirellaB 13:58, 17 paź 2016

Domi pytałaś u mnie dlaczego rezygnuję z Carexów. U mnie źle rosną. Id od strony północnej słabo, a Evergoldod strony południowej też słabo. Dziwne, bo inne trawy rosną super, nawet Carex Blue Zinger świetnie rośnie, a te dwie odmiany kicha. Dzisiaj już jednego wywaliłam, bo widziałam zaczął chyba grzyba.
Dominika11 14:51, 17 paź 2016

MirellaB napisał(a)
Domi pytałaś u mnie dlaczego rezygnuję z Carexów. U mnie źle rosną. Id od strony północnej słabo, a Evergoldod strony południowej też słabo. Dziwne, bo inne trawy rosną super, nawet Carex Blue Zinger świetnie rośnie, a te dwie odmiany kicha. Dzisiaj już jednego wywaliłam, bo widziałam zaczął chyba grzyba.
ooooo to szkoda ale mówisz Blue Zinger - hmmmmmm
Borbetka 08:34, 19 paź 2016

Ja mam Evergreena i rośnie świetnie od 2 lat. To chyba zależy od stanowiska i zimy jaka była. Mój rośnie w dość dużym półcieniu i ta odmiana tak lubi chyba.
Milka 12:25, 19 paź 2016

Ciekawa jestem, co posadzisz, skoro o 1m poszerzasz
lojalna_ 12:42, 19 paź 2016

Areał to Ty masz ale juz obrobiony pieknie )))))

Planujesz jeszcze drzewa ? Bo miejsca masz tyle ze zazdraszczam )))
Dominika11 20:59, 19 paź 2016

Borbetka napisał(a)
Ja mam Evergreena i rośnie świetnie od 2 lat. To chyba zależy od stanowiska i zimy jaka była. Mój rośnie w dość dużym półcieniu i ta odmiana tak lubi chyba.
dzięki za info

Milka napisał(a)
Ciekawa jestem, co posadzisz, skoro o 1m poszerzasz
hmmmm czy mam zdradzić ???

lojalna_ napisał(a)
Areał to Ty masz ale juz obrobiony pieknie )))))

Planujesz jeszcze drzewa ? Bo miejsca masz tyle ze zazdraszczam )))
hmmmm drzewa powiadasz - pewnie będą, ale nie wiem jeszcze jakie i gdzie jak masz jakiś pomysł to chętnie przyjmę
Makusia 11:19, 20 paź 2016

Domi jak to wykopałaś mieczyki??? To one u Ciebie już bez łodyg/liści? Ja swoim obcięłam łodygi, ale "kikuty" takie na centymetr z ziemi sterczą i one w ogóle nie mają zamiaru zaschnąć. Jak te Twoje cebulki wyglądały?
Dominika11 14:30, 20 paź 2016

Makusia napisał(a)
Domi jak to wykopałaś mieczyki??? To one u Ciebie już bez łodyg/liści? Ja swoim obcięłam łodygi, ale "kikuty" takie na centymetr z ziemi sterczą i one w ogóle nie mają zamiaru zaschnąć. Jak te Twoje cebulki wyglądały?
część miała liscie, a część juz poobcinałam jak były w ziemi - wykopałam wszystkie - te co miały liście to obciełam tak około 1 czy 2 cm nad cebulką i schowałam w kartonie do garazu