Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ja i mój ogródek, a może ogród

Ja i mój ogródek, a może ogród

Iwk4 08:51, 31 sty 2017

Domi, super. To teraz już możesz awatarek zmieniać
Dominika11 08:52, 31 sty 2017

Iwk4 napisał(a)
Domi, super. To teraz już możesz awatarek zmieniać
czy ja wiem, moze lepiej nie
dominika_ 09:30, 31 sty 2017

Miło Cie wreszcie zobaczyć Bruno skradł moje serce
ren133 09:43, 31 sty 2017

Iwk4 napisał(a)

Są takie fronty, które nie mają uchwytów, tylko wgłębienie.
https://goo.gl/images/lrvCVs
To wgłębienie moze być z gory, z boku lub z dolu. Mam takie rozwiązanie i jestem bardzo zadowolona
Mam grafitowe boki i jasno beżowe lakierowane fronty. Blat grafitowy. Z lakierowanych frontów bardzo jestem zadowolona. Łatwo się czyszczą ręcznikiem papierowym. Gdy cos robię w kuchni, to przy okazji przecieram sobie fronty, gdy widzę na lodówce łapki. Lodówka w zabudowie.
Przy specjalnym sprzątaniu czyszczę fronty płynem do szyb.
Bardzo fajnym rozwiązaniem są głębokie szuflady (blum):
na talerze, sztućce, prrzyprawy, garnki, reczniki kuchenne... Mam 11 szuflad. 3 z nich na talerze i sztućce są bardzo szerokie. Chyba 80 cm. Potem sprawdzę.
Ważne jest wykonanie. W rodzinie byly wymieniane wtedy 3 kuchnie. Różni wykonawcy, różne ceny. Szwagierce pan źle zrobil. Po roku zaczęły odchodzić boczne okleiny od gotowania. Ja ogólnie po 3,5 latach jestem zadowolona. Tylko drzwi w lodówce skrzypią, hi, hi. Muszę nasmarować.
Aaaaa, pod oknem mam bardzo szeroki blat w całości. Super miejsce na robienie makaronu, wałkowanie ciasta itp.
Pod szafkami mam dodatkowo taśmę led. Czesto korzystam z tego doświetlenia.
Piekarnik i mikrofalę w słupku obok lodówki. Z tyłu za nimi jest trochę przestrzeni ( tego nie widać w zabudowie) na wentylację sprzętów.

Mnie też czeka remont kuchni ... i rozważam fronty białe bez uchwytów ... zastanawiam się tez czy wybrać wersję narożnych szafek z półkami czy jednak z koszami ... kuchnia to ogromnie trudny temat ... spędza sie w niej mnóstwo czasu trzeba więc wszystko dobrze przemyśleć ... żeby było funkcjonalnie ale też reprezentacyjnie (zwłaszcza kiedy ma sie otwartą na salon)
ren133 09:45, 31 sty 2017

Dominika11 napisał(a)
O takich nie pomyślałam - dzięki

już mi kilka osób mówiło, żeby zainwestować w dużą ilość szuflad i chyba zmienię kilka szafek na właśnie szuflady. A cargo mam mieć małe koło uchem kuchenki i duże cargo przy zabudowie koło lodówki

Ja też pójdę w szuflady ... tylko trzeba jakoś rozwiązać kwestię narożnych szafek
anbu 09:50, 31 sty 2017

Dominika11 napisał(a)
a to nasz nowy członek rodziny

BRUNO

O rany CUDO!
Ale on chyba wielki urośnie
anbu 09:51, 31 sty 2017

Domi i fajna Kobitka z Ciebie
olga80 09:52, 31 sty 2017

Dominika fajna z Ciebie Pozdrawiam
ren133 09:58, 31 sty 2017

Bruno milusi)))
I w końcu miło mi Cię poznać
Agania 10:11, 31 sty 2017

Same nowości u Ciebie....Dominika na foto, Bruno cudny, 1000 wybił...gratulacje

Temat kuchni nigdy się nie kończy, szuflady i carga mocno podnoszą koszt kuchni, ale to jest inwestycja na lata, u mnie realizacja kuchni w drugiej połowie lata...właśnie kupiłam na allegro te chowane w blat przedłużacze