Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

PERKA 23:35, 27 kwi 2014

Trafiłam do Twojego ogrodu przez ciekawość przestrzeni o których pisała w swoim wątku Mathildis I nie żałuję! Bardzo podobają mi się Twoje pomysły nawet, jak pisałaś, jeżeli jest to efekt wielu zmian – to powiem tylko - rób tak dalej bo jest SUPER! Będę zaglądała z pewnością po inspiracje. Zazdroszczę pięknych, dużych drzew – tych owocowych i tych ozdobnych, och te świerki ..... Kompozycje roślin, szczególnie tych tworzących tło są wyjątkowe.
A oczko wodne – wypisz wymaluj jak z programu Gardeners’World – bajeczne! Mam na takie chętkę ale jeszcze jestem leszcz w tych sprawach, może kiedyś… ?
Ilość ławeczek – imponująca właśnie jestem na tym etapie – jak powiedziałam M że chcę mieć ich z 6-8 to takich oczu u niego jeszcze nie widziałam Lubisz tak jak ja piwonie i hosty..Co tu więcej mówić? Będę u Ciebie na bieżąco „podglądać”

zawitka 07:46, 28 kwi 2014

Witaj Jagoda ----zajrzałam przez przypadek i wcale nie żałuję piękny duży dojrzały ogród a będzie jeszcze piękniejszy.Duże ukochane buksiki hodowane przez Ciebie .ławeczka w fajnym miejscu oczko nic tyklko odoczywać Będę tu zagladać mimo wychodków na drzewach ha ha /uśmiałam się Pozdrawiam serdecznie
iwona0765 09:00, 28 kwi 2014

Jag_58 napisał(a)

cieszę się ,że się podoba pomysł można zapożyczyć
To się cieszę ,że można zapożyczyć pomysł - w razie czego nie będę "posądzona" o plagiat , a tak na serio to ja cały czas czytam i obserwuję Wasze Ogrodowiskowo-zjawiskowe poczynania , bo nasza działka to jeden plac budowy , wiosną ruszyły prace budowlane naszego domku - tzn, nie ruszyły same tylko mój nie oceniony mężuś ruszył z budową . Lecz dobrze mieć jakiś pomysł co ewentualnie mogłoby mieć miejsce w naszym ogrodzie ,a cegieł jest trochę u moich rodziców więc mogłabym je wykorzystać za jakiś czas....
Jag_58 09:00, 28 kwi 2014

PERKA napisał(a)
Trafiłam do Twojego ogrodu przez ciekawość przestrzeni o których pisała w swoim wątku Mathildis I nie żałuję! Bardzo podobają mi się Twoje pomysły nawet, jak pisałaś, jeżeli jest to efekt wielu zmian – to powiem tylko - rób tak dalej bo jest SUPER! Będę zaglądała z pewnością po inspiracje. Zazdroszczę pięknych, dużych drzew – tych owocowych i tych ozdobnych, och te świerki ..... Kompozycje roślin, szczególnie tych tworzących tło są wyjątkowe.
A oczko wodne – wypisz wymaluj jak z programu Gardeners’World – bajeczne! Mam na takie chętkę ale jeszcze jestem leszcz w tych sprawach, może kiedyś… ?
Ilość ławeczek – imponująca właśnie jestem na tym etapie – jak powiedziałam M że chcę mieć ich z 6-8 to takich oczu u niego jeszcze nie widziałam Lubisz tak jak ja piwonie i hosty..Co tu więcej mówić? Będę u Ciebie na bieżąco „podglądać”

Witaj Perka w moim ogrodzie bardzo miło Cie gościć i dzięki za tak miłe słowa ,faktycznie ogród przeszedł wiele metamorfoz ,początkowo wyglądał zupełnie inaczej ,ale ogród już dość wiekowy bo ma 15 lat Muszę poszperać za zdjęciami z lat poprzednich ,zobaczę co znajdę i wrzucę fotki .Oczko to fajna sprawa w ogrodzie i nie wyobrażam sobie ogrodu chociaż bez małego np.w kamieniu ciurkadełka tak że namawiam a na pewno nie pożałujesz
Ławeczki mus mieć nie dość ,że to element dekoracyjny no to jest gdzie odpocząć i posiedzieć więc M też skorzysta i już oczka będą mu się śmiały Lubię wszystkie roślinki w ogrodzie ,ale piwonie to moje dzieciństwo i dlatego tak je lubię Zaglądaj poglśdaj kopiuj jesli coś Ci wpadnie wyjątkowo w oko ,pozdrawiam i oczywiście wpadam z rewizytąDla Ciebie ławeczka tym razem wykonana własnoręcznie przez M,może zainspiruje, mam takie3 szt.

Jag_58 09:12, 28 kwi 2014

zawitka napisał(a)
Witaj Jagoda ----zajrzałam przez przypadek i wcale nie żałuję piękny duży dojrzały ogród a będzie jeszcze piękniejszy.Duże ukochane buksiki hodowane przez Ciebie .ławeczka w fajnym miejscu oczko nic tyklko odoczywać Będę tu zagladać mimo wychodków na drzewach ha ha /uśmiałam się Pozdrawiam serdecznie

Witaj Zawitko fajnie i miło Cię gościć ,dzięki za serdeczne słowa ogród ma 15 lat i drzewa np.świerki ,daglezje czy sosny są już faktycznie dorodne ,miło mi że sie Tobie podoba ,Buksiki lubię w kulkach więc je tak prowadzę nie mam stożków ,ale nie za bardzo je lubię ,oczko to dzieło mojego M i moje i bardzo lubimy przy nim siedzieć i popijać kawkę ,A wychodek już zamieszkały haha sama tez się z tego uśmiałam z Małą Mi. pozdrawiam zapraszam i oczywiście wpadam z rewizytądal Ciebie pomost nad oczkiem ,gdzie siedząc moczę nogi
Jag_58 09:21, 28 kwi 2014

iwona0765 napisał(a)
To się cieszę ,że można zapożyczyć pomysł - w razie czego nie będę "posądzona" o plagiat , a tak na serio to ja cały czas czytam i obserwuję Wasze Ogrodowiskowo-zjawiskowe poczynania , bo nasza działka to jeden plac budowy , wiosną ruszyły prace budowlane naszego domku - tzn, nie ruszyły same tylko mój nie oceniony mężuś ruszył z budową . Lecz dobrze mieć jakiś pomysł co ewentualnie mogłoby mieć miejsce w naszym ogrodzie ,a cegieł jest trochę u moich rodziców więc mogłabym je wykorzystać za jakiś czas....

Iwonka lepiej nie mogłaś trafić ,tu jest tyle pomysłów ,ze przynajmniej nie popełnisz tylu błędów jak większość z nas ,którzy zakładali ogrody bez takiej pomocy jak O Jak coś sie podoba zagapiaj pozdrawiam zapraszam i trzymam kciuki za budowe domku ,może założysz swój wątek tak od początku waszej budowy ,będziesz miała kronikę i dziennik budowy domu i ogrodu
iwona0765 09:28, 28 kwi 2014

Mam porobione fotki od pierwszych kroków budowy i na pewno założę wątek ,ale to jeszcze potrwa - jakoś nie mogę się przełamać , bo tak szczerze to z czym ja tu mam wystartować hi hi , ale przyjdzie czas ,że uporządkujemy co nie co i wtedy powstawiam zdjęcia krok po kroku ...
Jag_58 18:34, 28 kwi 2014

Iwonka przełam się bo tu naprawdę są fajni ludzie i na pewno pomogą ,a na początku najczęściej nic nie ma oprócz bałaganuale z czasem.......sama zobaczysz
Jag_58 19:02, 28 kwi 2014

Kasiu dla ciebie lampionki

one wiszą w grillu i już nie za ładnie wyglądają
iwona0765 19:03, 28 kwi 2014

Kochana ,że fajni ludzie tu są to już się przekonałam , ciepła i serdeczności nikomu nie brakuje , nawet na banalne pytania odpowiadają cierpliwie i dzielą się tym co mają ,nie ma dnia abym nie odwiedziła Ogrodowiska i co dziennie bywam z wizytą w czyimś ogrodzie i podziwiam Wasze starannie wypielęgnowane ogrody, ba powiem więcej po cichutku kibicuję jak ktoś coś przerabia albo tworzy od nowa ....pomyślę o założeniu własnego wątku , to może znajdzie się jakaś bratnia dusza i pomoże mi w przyszłości w tworzeniu naszego ogrodu ....za jakiś czas naturalnie....