Sumaka nie musisz kupować znajdziesz odnóżke tam gdzie rosną ,moze u sąsiada? śliwa też jest piękna ja kiedyś wstawiłam fotke Znalazłam na 7 stronie kwitnąca śliwa
No właśnie niedaleko mnie jest blok, pod którym rośnie cała chmara tych sumaków i malutkich sumaczków też. A tak z drugiej strony - mój lilak też ma takie odnogi, że hej i też w ryzach go trzymać trzeba. I jeszcze jakoś nas nie pozarastał, więc może i z sumakiem damy radę
Kasiu dokładnie tak ,z tym że lilak to w zasadzie jest atrakcyjny gdy kwitnie apotem..... taki sobie ,a sumak jest piękny przez cały rok ,zima ma takie fajne kwiatostany
Edytko szałwia rośnie zdecydowanie wyższa ,w pierwszym roku po posadzeniu to taka duża nie jest ,ale w następnych latach potrafi ładnie wybujać poszukam zdjęć
ooo no też właśnie się zastanawiałam nad tą wysokością, coś źle wypatrzyłam tą szałwię, choć podoba mi się i jedna i druga, tylko zapachy bym miała dwa czekam na foteczki
świetne ja w zeszłym roku zebrałam kilkanaście swoich, mąż pomalował mi lakierem bezbarwnym półmatem ( w końcu stolarz) i wykorzystałam do stroika świątecznego, część ułożyłam na bambusowej tacy i naśrodek dałam świecę fajna ozdoba swojej roboty