Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 21:00, 07 maj 2014

marta_d napisał(a)

świetne ja w zeszłym roku zebrałam kilkanaście swoich, mąż pomalował mi lakierem bezbarwnym półmatem ( w końcu stolarz) i wykorzystałam do stroika świątecznego, część ułożyłam na bambusowej tacy i naśrodek dałam świecę fajna ozdoba swojej roboty

Marta ja je spryskuję złotolem w aerozolu ,i też wykorzystuję do stroików lakier też fajny pomysł
Edyta10 21:00, 07 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
szkoda że nie mam foty z drugiej strony bo tam lepiej byłoby widać na pierwszym planie kocimiętka

rzeczywiście wcale niska nie jest, ładnie u Ciebie rośnie - może dam i lawendę i szałwię

a propos kocimiętki, to nie mam jej , mam kota i różne opinie czytałam w necie na ten temat, chciałabym żeby kotek nie łaził mi po rabatkach, a słyszałam że niektóre koty leżą wręcz przy tej roślinie, a niektóre omijają ją szerokim łukiem , mój kot lubi poleżeć między kwiatami więc się waham...
Jag_58 21:04, 07 maj 2014

Edyta10 napisał(a)

rzeczywiście wcale niska nie jest, ładnie u Ciebie rośnie - może dam i lawendę i szałwię

a propos kocimiętki, to nie mam jej , mam kota i różne opinie czytałam w necie na ten temat, chciałabym żeby kotek nie łaził mi po rabatkach, a słyszałam że niektóre koty leżą wręcz przy tej roślinie, a niektóre omijają ją szerokim łukiem , mój kot lubi poleżeć między kwiatami więc się waham...

Ja mam 2 koty i w sumie raz mój kot sie wylegiwał w kocimiętce ,ale ja wtedy pieliłam na tej rabatce ,a on jest towarzyski ,więc tak do końca sama nie wiem
Edyta10 21:11, 07 maj 2014

no właśnie, niezbadane są kocie ścieżki, może wypróbuję kocimiętkę w jakimś neutralnym miejscu mój kot też jest towarzyski, jak idę na obchód rabat to on mi zawsze towarzyszy
Jag_58 21:13, 07 maj 2014

Edyta10 napisał(a)
no właśnie, niezbadane są kocie ścieżki, może wypróbuję kocimiętkę w jakimś neutralnym miejscu mój kot też jest towarzyski, jak idę na obchód rabat to on mi zawsze towarzyszy

Moim obchodom towarzyszą teraz jeszcze 4 pieski ,mama i szczeniaki hahah
Edyta10 21:21, 07 maj 2014

To wesołą masz gromadkę hihihi , ja miałam dwa kotki, ale jeden chorował i niestety już za tęczowym mostem ....ale jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałam Mój M. ma alergię, więc nie chcę go męczyć.. ale on też lubi te futerka
Jag_58 21:26, 07 maj 2014

Edyta10 napisał(a)
To wesołą masz gromadkę hihihi , ja miałam dwa kotki, ale jeden chorował i niestety już za tęczowym mostem ....ale jeszcze ostatniego słowa nie powiedziałam Mój M. ma alergię, więc nie chcę go męczyć.. ale on też lubi te futerka

To tak jak u nas nie wyobrażam sobie ogrodu bez zwierząt
Edyta10 21:30, 07 maj 2014

Zgadzam się i roślinki i zwierzaczki to istne cuda natury
Katkak 21:54, 07 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Kasiu dokładnie tak ,z tym że lilak to w zasadzie jest atrakcyjny gdy kwitnie apotem..... taki sobie ,a sumak jest piękny przez cały rok ,zima ma takie fajne kwiatostany

No właśnie, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Tylko czy ten mój ogródeczek pomieści jeszcze jakieś drzewka...
Jag_58 22:12, 07 maj 2014

Katkak napisał(a)

No właśnie, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Tylko czy ten mój ogródeczek pomieści jeszcze jakieś drzewka...

Kasiu ogród nie z gumy i sie nie rozciągnie ,dlatego nie zawsze mamy to na co mamy ochotę ale .....czasami uda się jeszcze upchnąć to i owo