Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 22:04, 10 maj 2014

Kasiu ja chyba kupiłam wisterię z siewu(kupiona 14 lat temu) i dlatego tak długo nie kwitła ,tak gdzieś o tym czytałam ,a jeśli masz sadzonke z podziału to na pewno szybciej zakwitnie
bartek_luberda 22:20, 10 maj 2014

Dziękuję za podpowiedz jak wkleiłam zdjęcie to dostałam olśnienia że ten kwadracik z kamyczków powinien być w w lewym rogu bo jak urośnie powojnik to go nie będzie widać a tak z tarasu by go było widać i można by bylo zmieniać kompozycje Pozdrawiam
Mathildis 22:29, 10 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Anek dzięki , ale do parku to jeszcze daleka droga a jak lubisz widoczki to dla Ciebie

Przepiękne widoki
Jag_58 22:38, 10 maj 2014

Matylda buziaki ale gdzie mi do Twoich widoków z wiewiórkami
Gocha 23:57, 10 maj 2014

Jagoda, przepiękny ogród, widoki cudne, rośliny urocze, sumak octowiec taki majestatyczny. Chyba nie zazdroszczę tak dużego ogrodu ( jeżeli chodzi o pracę w nim ) ale pochodzić sobie po nim można i podziwiać.
Jag_58 00:09, 11 maj 2014

Gocha napisał(a)
Jagoda, przepiękny ogród, widoki cudne, rośliny urocze, sumak octowiec taki majestatyczny. Chyba nie zazdroszczę tak dużego ogrodu ( jeżeli chodzi o pracę w nim ) ale pochodzić sobie po nim można i podziwiać.

Gosiu ,tak to prawda pracy nie ma co zazdrościć ale do spacerku zapraszam serdecznie miłej niedzieli
iwonaal 08:49, 11 maj 2014

Ja mam tylko 2500 m i ciężko mi ogarnąć. Podziwiam. Pięknie.
belonia 12:08, 11 maj 2014

Katkak napisał(a)
14 lat? No to mnie pocieszyłaś Ale podobno na dobre warto czekać

No to ja nie dotrwałam .
Dziesięć lat temu posadziłam dwie glicynie. Jedna zdechła po roku. Sama, bez mojego udziału, za to ku mojemu wielkiemu żalowi. Druga, puszczona na solidny trejaż, zaczęła się rozrastać bujnie, ale kwitnąć nie chciała. Przerabiałam na niej różne "szkoły cięcia", które gdzieś wyczytywałam - bezskutecznie.
W tym roku już nie walczyłam z nią dalej. Została wyeksmitowana a pod trejażem posadziłam róże pnące. Mam nadzieję, że te zakwitną
Jag_58 12:09, 11 maj 2014

krzewuszka posadzona w ubiegłym roku już zakwitła

dyptam kolor fioletowy jeszcze w pakach

mix

biały
belonia 12:15, 11 maj 2014

A teraz najważniejsze:
Jagoda!
Zazdroszczę ogrodu. Nie wiem wprawdzie jak mogłabym ogarnąć Twoje hektary kiedy z moimi 3 arami rady dać nie mogę - może dlatego, że mój ogród też ciągle się zmienia
Z zazdrością patrzę na Twoje trawniki. Też miałam, ale właśnie ciągłe zmiany (a tak naprawdę, to brak miejsca) spowodowały, że mój trawnik uległ na razie częściowej, ale już pewnie niedługo całkowitej likwidacji.
Tak, ja swój ogród też ciągle zmieniam, bo przecież przerabianie ugoru na ogródek to też zmiana - prawda?