Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Jag_58 12:21, 11 maj 2014

Asiu dla Ciebie uwędzone szynki i kiełbasa ,udoskonalony grill ,spełnia teraz dwie funkcje
Jag_58 12:23, 11 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Ja mam tylko 2500 m i ciężko mi ogarnąć. Podziwiam. Pięknie.

Iwonko to też spory kawałek ziemi do obrobienia ,ale O pomaga i człowiek robi wszystko z radością
Jag_58 12:33, 11 maj 2014

belonia napisał(a)
A teraz najważniejsze:
Jagoda!
Zazdroszczę ogrodu. Nie wiem wprawdzie jak mogłabym ogarnąć Twoje hektary kiedy z moimi 3 arami rady dać nie mogę - może dlatego, że mój ogród też ciągle się zmienia
Z zazdrością patrzę na Twoje trawniki. Też miałam, ale właśnie ciągłe zmiany (a tak naprawdę, to brak miejsca) spowodowały, że mój trawnik uległ na razie częściowej, ale już pewnie niedługo całkowitej likwidacji.
Tak, ja swój ogród też ciągle zmieniam, bo przecież przerabianie ugoru na ogródek to też zmiana - prawda?

Belonia dziękuję za bardzo miłe słowa ,cieszę się ze ogród się podoba ,to prawda że ogród ciągle się zmienia ,przerabianie z ugoru na ogród to wielka radość jak już jakieś efekty widać likwidujesz cały trawnik ?? ja osobiście kawałek zielonej łączki bym zostawiła
Belonia czy Ty masz swój watek ,jesli tak to Twój podpis nie działa ,poproś szefowa to ma pewno pomoze ,pozdrawiam i zapraszam
brysia 12:36, 11 maj 2014

Jaką powierzchnię ma twój ogród? Ja też mam spory teren do zagospodarowania i nie wiem jak go ugryźć. Czy masz może rysunek kształtu twoich rabat? Chciałabym zrobić u siebie takie zakątki, aby nie było widać od razu całego ogrodu, a nie mam pomysłu. Do zagospodarowania mam dawny sad, rośnie w nim trochę drzew owocowych, między nimi chcę zrobić rabaty.
Jag_58 12:54, 11 maj 2014

brysia napisał(a)
Jaką powierzchnię ma twój ogród? Ja też mam spory teren do zagospodarowania i nie wiem jak go ugryźć. Czy masz może rysunek kształtu twoich rabat? Chciałabym zrobić u siebie takie zakątki, aby nie było widać od razu całego ogrodu, a nie mam pomysłu. Do zagospodarowania mam dawny sad, rośnie w nim trochę drzew owocowych, między nimi chcę zrobić rabaty.

Brysiu ogród ma 5200m2 ,jak mam być szczera to moje rabaty powstawały bez rysunków ,po prostu brałam wąż od podlewania a że podobają mi się łuki układałam tak wąż żeby nadać przyszłej rabacie taki właśnie kształt.Zrobię zdjęcia z balkonu wtedy bardziej zobaczysz ich kształt .Ja robiłam ogród bez projektu ,sama wymyślałam , dlatego ulegał on dość częstym zmianom ,u mnie na kształt rabat miał duży wpływ traktorek do koszenia trawy robiłam tak aby było ułatwione koszenie
Jak wstawię zdjęcie to Cie zawiadomię
Jag_58 13:05, 11 maj 2014

widoczek

bliższa perspektywa

hortki w nowym miejscu ,zobaczymy czy zakwitną

rabatka z katalpą,tulipanowcem (nie widać go )i dereniem jadalnym
brysia 13:44, 11 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Brysiu ogród ma 5200m2 ,jak mam być szczera to moje rabaty powstawały bez rysunków ,po prostu brałam wąż od podlewania a że podobają mi się łuki układałam tak wąż żeby nadać przyszłej rabacie taki właśnie kształt.Zrobię zdjęcia z balkonu wtedy bardziej zobaczysz ich kształt .Ja robiłam ogród bez projektu ,sama wymyślałam , dlatego ulegał on dość częstym zmianom ,u mnie na kształt rabat miał duży wpływ traktorek do koszenia trawy robiłam tak aby było ułatwione koszenie
Jak wstawię zdjęcie to Cie zawiadomię

No, ja mam połowę mniej do zagospodarowania, ale totalny brak pomysłów.
Jag_58 13:50, 11 maj 2014

brysia napisał(a)

No, ja mam połowę mniej do zagospodarowania, ale totalny brak pomysłów.

Brysiu pomysły przyjdą z czasem,ja np.sadziłam drzewo a wokół niego tworzyłam rabatę ,potem najczęściej ja poszerzałam i wydłużałam , no i zależnie od miejsca czy cieniste czy słoneczne takie dobierałam rośliny ,poradzisz sobie ja ze swej strony jak będę mogła to na pewno doradzę
brysia 13:56, 11 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Brysiu pomysły przyjdą z czasem,ja np.sadziłam drzewo a wokół niego tworzyłam rabatę ,potem najczęściej ja poszerzałam i wydłużałam , no i zależnie od miejsca czy cieniste czy słoneczne takie dobierałam rośliny ,poradzisz sobie ja ze swej strony jak będę mogła to na pewno doradzę

No właśnie, wczoraj latałam z dwoma drzewkami, śliwą wiśniową i wierzbą hakuro i nie wiedziałam gdzie będzie lepiej. Właśnie najwięcej problemu mam z wymyśleniem w którym miejscu posadzić te drzewa.
Jag_58 14:02, 11 maj 2014

Złotokap kipi złotem

moje ozdoby ogrodowe są niesamowite i widać że bardzo mnie kochają ,a może tak mi się wydaje

obsadzona donica