Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

Agatan24 19:46, 22 mar 2015

Zapowiada się niezły mróz w nocy, mam nadzieje że moje świeżo posadzone limelighty nie ucierpią, jak myślicie?
inag 23:52, 22 mar 2015

Według mnie nic im nie grozi. Myślę, że dadzą radę. Chyba nie powinnaś się martwić
Karol99 06:50, 23 mar 2015

U mnie też zapowiadali, odkryłem te wrażliwe rośliny, ale na szczęście się nie sprawdzilo. Nawet jeśli u Ciebie był to bukietowym nic się nie stanie, gorzej by było z ogrodowymi.
dominika_ 19:48, 23 mar 2015

Witaj trafiłam do Ciebie z wątku Karola, piękny ogród się zapowiada Jeśli dobrze doczytałam, że wsadziłaś 40cm od płotu tuje i jest to przy tym betonowym płocie to wg mnie za blisko.
Pozdrawiam serdecznie
Luki 19:56, 23 mar 2015

To, że tuje wyłysieją kiedyś od strony betonowego płotu to nie problem bo nie będziesz ich tam widzieć. Naturalna kolej rzeczy. W miejscu gdzie będą miały przeswit w płocie i dotęp do słonka to oczywiście będą zielone.
Zakupiona Iwa ładna, chociaż ja nie mam dobrej opinii o tej wierzbie i w tym roku będę się z nią żegnał

No, a tło na płocie betonowym jak dla mnie rzecz konieczna. Sam mam taki płot i przeklinam go na każdy możliwy sposób W niektórych miejscach na szczęście nie jest widoczny, a reszte staram się aby troszkę zamaskować
Agatan24 20:01, 23 mar 2015

dominika_ napisał(a)
Witaj trafiłam do Ciebie z wątku Karola, piękny ogród się zapowiada Jeśli dobrze doczytałam, że wsadziłaś 40cm od płotu tuje i jest to przy tym betonowym płocie to wg mnie za blisko.
Pozdrawiam serdecznie

A jaka według Ciebie jest optymalna odleglosc?
I witam u mnie
Zapraszam częściej
Agatan24 20:02, 23 mar 2015

Dubelek
Agatan24 20:04, 23 mar 2015

Luki napisał(a)
To, że tuje wyłysieją kiedyś od strony betonowego płotu to nie problem bo nie będziesz ich tam widzieć. Naturalna kolej rzeczy. W miejscu gdzie będą miały przeswit w płocie i dotęp do słonka to oczywiście będą zielone.
Zakupiona Iwa ładna, chociaż ja nie mam dobrej opinii o tej wierzbie i w tym roku będę się z nią żegnał

No, a tło na płocie betonowym jak dla mnie rzecz konieczna. Sam mam taki płot i przeklinam go na każdy możliwy sposób W niektórych miejscach na szczęście nie jest widoczny, a reszte staram się aby troszkę zamaskować

Kupiłam ta iwe bo mnie cena zachęciła, a czemu zegnasz się ze swoją? Choruje?
I teraz nie wiem co robic z tymi smaragdami, przesadzić je dalej?
dominika_ 20:12, 23 mar 2015

Mnie się wydaje, że 70cm, najlepiej żeby bardziej doświadczeni ogrodnicy wyrazili się w tej kwestii
Luki 20:16, 23 mar 2015

Wiesz jakie jest rozwiązanie na niepewność rozwiązać problem, który ją powoduje.
Jeżeli tuje nie są duże to przesadź o kawałek do przodu, będziesz wtedy spokojniejsza Poszedłbym dla pewności zmierzyć jak mam posadzone, ale leże w łóżeczku na tabletkach przeciwbólowych
Iwy z reguły nie są drogimi drzewkami bo łatwe w produkcji i szybko rosną. U mnie notorycznie choruje, jak nie złapie grzyba, to rdza na liściach i tak rok w rok. Może mam słaby okaz... nie wiem, ale mimo wszystko mnie już nie zachwyca. Oczywiście to tylko moje zdanie