Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

Agatan24 20:27, 23 mar 2015

Luki napisał(a)
Wiesz jakie jest rozwiązanie na niepewność rozwiązać problem, który ją powoduje.
Jeżeli tuje nie są duże to przesadź o kawałek do przodu, będziesz wtedy spokojniejsza Poszedłbym dla pewności zmierzyć jak mam posadzone, ale leże w łóżeczku na tabletkach przeciwbólowych
Iwy z reguły nie są drogimi drzewkami bo łatwe w produkcji i szybko rosną. U mnie notorycznie choruje, jak nie złapie grzyba, to rdza na liściach i tak rok w rok. Może mam słaby okaz... nie wiem, ale mimo wszystko mnie już nie zachwyca. Oczywiście to tylko moje zdanie

Teraz tak właśnie rozmawiam z mężem i czy te 10cm cos zmienia? I tak wylysieja od tylu. Nie chciałam jakos daleko sadzic bo to od razu przy furtce jest i troche dziwnie by to wyglądało tak daleko od plotu. Przy siatce jak sadzilam to tez tak cos ok 40cm, tylko ze to siatka To jak jitro znajdziesz trochę czasu to zmierz swoje
Co do zęba to współczuję, kuzyn mial tak przy usuwaniu osemki.
inag 20:37, 23 mar 2015

A masz może zdjęcia jak to wygląda?
Ja swoje mam tak, że mogę przejść między nimi a ogrodzeniem. Dwa lata temu jeszcze swobodnie, dziś jest mniej miejsca ale nadal można.
U mojej teściowej tuje rosną bardzo blisko muru. Na pewno są tam łyse, nie ma nawet jak zajrzeć, ale od frontu są piękne. Myślę, że jeżeli nie macie w planach kiedyś tam zmieniać ogrodzenia na ażurowe, które pokazałoby wtedy gołą, brzydką stronę to zostaw je tak jak są..
Agatan24 20:40, 23 mar 2015

inag napisał(a)
A masz może zdjęcia jak to wygląda?
Ja swoje mam tak, że mogę przejść między nimi a ogrodzeniem. Dwa lata temu jeszcze swobodnie, dziś jest mniej miejsca ale nadal można.
U mojej teściowej tuje rosną bardzo blisko muru. Na pewno są tam łyse, nie ma nawet jak zajrzeć, ale od frontu są piękne. Myślę, że jeżeli nie macie w planach kiedyś tam zmieniać ogrodzenia na ażurowe, które pokazałoby wtedy gołą, brzydką stronę to zostaw je tak jak są..

Nie mam właśnie żadnego zdjęcia bo mnie ciemność zastała jak skończyliśmy ale jutro postaram się zrobic
Agatan24 12:24, 24 mar 2015

Tak na szybko moje smaragdy 40cm od płotu

Zdjęcia robione telefonem to jakość taka sobie.
inag 15:58, 24 mar 2015

Ja mam dużo większy odstęp ale moja teściowa ma identycznie. Decyzja należy do Ciebie, ale wg mnie nawet jak je odsuniesz to i tak od betonu nie będą miały światła i wyłysieją...
inag 15:58, 24 mar 2015

A kanciki fiu fiu... Niezła w tym jesteś Wyglądaja bosko!
Karol99 16:45, 24 mar 2015

Nie odsuwaj, według mnie będzie dobrze. Od strony betonu tak czy siak wyłysieją. Ja mam posadzone 60 cm a i tak są łyse od tamtej strony bo sąsiad ma krzaki.
inag 18:36, 24 mar 2015

Czyli nie tylko ja bym tego nie robiła
Agatan24 19:09, 24 mar 2015

Dziękuję kochani myślę podobnie że i tak wylysieja od strony betonu.
A kanciki to dzieło męża to on mi zrywa darn, później kanciki to już niestety sama muszę robić, ale nie są idealne nigdy nie dorównam w tym Oli z "mojej codzienności".
inag 20:32, 24 mar 2015

Zazdroszczę, bo ja sama zrywam darń Dzis właśnie skończyłam ją wydzierać pod nową rabatę. Tak się nadrapałam, że paznokcie mnie bolą Mój M w tym czasie pracuje
Jak te kanty nie są idealne to ja już nie wiem jak wyglądają idealne!!!???