Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 13:10, 30 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Ja też mam jedno (yorkinka) i drugie (brytyjczyk). I trzecie - garażowo-kojcowe (labradorka). No i mała yorkowa małpa nie woła. I nie wstrzymuje. Dzięki Bogu że noc przesypia bo śpi u nas w wyrze Łudzę się ze dojrzewając zajarzy gdzie się robi to i owo. A kocurowa służąca? Hmm.. No kuwete to ja ogarniam, żreć dam, więc może w tym sensie tak
I czasami to nie wolę żadnego Jak kuweta pełna, labkę trzeba wypuścić i przypilnować - a pada deszcz, i na dodatek na.s.rane na środku holu

czyścioch z niego
katiaxx 13:16, 30 wrz 2014

Kochane powiem Wam na ucho :

PANOWiE OD TARASU PRZYSZLI !!!! :

Pan Karol i Pan Brodacz, przywieźli betoniarkę w kolorze red sztuka nówka, wyciągnęli pręty, porozciągali żyłkę a dalej nie wiem bo musiałam przyjechać do fabryki
ale są, są, są

dopowiem że taras z płyt ale boki z bloczka więc dopóki boki nie będą otynkowane to efektu spektakularnego nie będzie, więc szału nie ma tak do końca no podstopień - to też jakiś będzie trzeba wymyślić.

EdytaB 13:24, 30 wrz 2014

czytam, że rozmowa o zwierzyńcu : 3 psy (dwa duże CAO i mała cavalierka) , 4 koty (dachowce)i królik z nazwy miniaturka
ewakatowice 13:30, 30 wrz 2014

odpowiem... cieszę się !
katiaxx 14:20, 30 wrz 2014

EdytaB napisał(a)
czytam, że rozmowa o zwierzyńcu : 3 psy (dwa duże CAO i mała cavalierka) , 4 koty (dachowce)i królik z nazwy miniaturka

ciekawa jestem jak wygląda królik z nazwy miniaturowy
katiaxx 14:23, 30 wrz 2014

Z przodu mam zielsko i tak jakby trzeba było ziemi nawieźć, nie wiem ile, ktoś radzi 3 samochody ale nie wiem jaka warstwa z tego wyjdzie.

pytanie : teraz mam zielsko - powinnam zedrzeć tę warstwę ? i ziemię nawieźć czy można na zielsko (trawa,, chwasty, perz),
Toszka 15:04, 30 wrz 2014

Koniecznie musisz oczyścić zielsko... inaczej będzie ci wyrastać w nieskończoność.
Widłami Kasiu, widłami Przekopać, wybrać jak najdokładniej i nową ziemię dobrze by było przekopać z tą co masz. Jesli pod trawnik to mów i pytaj, bo to trzeba ciut więcej zrobić...
bdan 15:37, 30 wrz 2014

Toszka możesz doradzić, czy borówkę lepiej przesadzić w październiku czy na wiosnę. Sadzona wiosną

Wybacz Kaśka, że u Ciebie
Toszka 15:49, 30 wrz 2014

Teraz przesadzaj, ale bardzo ostrożnie, z dużym marginesem, bo ma delikatne i wrażliwe korzenie. Korzenie są tak wrażliwe, że pielenie/dziubanie pod starszymi egzemplarzami potrafią odchorować. to teoria, a w praktyce, dopiero co w lipcu przesadzałam w dołek z podłożem dedykowanym borówkom + obornik i ruszyła tak, ze wyjść z podziwu nie mogę. Obficie podlej.
Toszka 15:54, 30 wrz 2014

Kasiu, chciałaś trawę - wyszukałam miejsce z największą ilością mikrokoniczyny

a tu dla zobrazowania wielkości tejże - wybrałam największy egzemplarz

Normalnie niemal wszystkie są wielkości tej ze zdjęcia pojedynczego listeczka