Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

lojalna_ 09:02, 29 wrz 2014

Czytam sobie i az mi lzej, te wszystkie dylematy jak moje, ze choiny delikatne czy to dobra decyzja tuje oklepane a swierki i cisy lubia sie sypac ale tak to juz jest z tymi roslinami . Wy to jeszcze dziewczyny macie spory kawał ziemi zeby sobie urozmaicenie zrobic a ja na tym skwerku hm boje sie tez zeby sie nie zrobiło pstrokato a taka jednorodnosc mnie zabija chociaz u innych mi sie podoba i co tu czynic haha.

Do roboty sie brać

Ciasteczko super
lojalna_ 09:03, 29 wrz 2014

aga_szsz napisał(a)
Choiny są piękne, potrzebują tylko trochę czasu na rozrost, no i mniej pospolite...
tuje...owszem ładna zieleń, ale mnie aż mdli, jak widzę jednolity z nich żywopłot, poza tym, po czyszczeniu dzisiejszym suchotek (końca nie widać!)powiedziałam sobie, że nigdy więcej ni kupię thuji!

Nie zarzekam się

A ciasto bym zjadła...

Licze na to a ciasto ....
jazzy 09:33, 29 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

ja jedyne co mam do zarzucenia tujom - to to że są b. pospolite a zawsze chce coś "inaczej" i często mi to wychodzi bokiem

No i ja tak mam dlatego u mnie tui nie uświadczysz choćby nie wiem co ale muszę się przyznać, że dostalam od eM dwie kulki tui na pniu... No i co mam teraz zrobić hihihi Będą rosły
aga_szsz 10:21, 29 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Czytam sobie i az mi lzej, te wszystkie dylematy jak moje, ze choiny delikatne czy to dobra decyzja tuje oklepane a swierki i cisy lubia sie sypac ale tak to juz jest z tymi roslinami . Wy to jeszcze dziewczyny macie spory kawał ziemi zeby sobie urozmaicenie zrobic a ja na tym skwerku hm boje sie tez zeby sie nie zrobiło pstrokato a taka jednorodnosc mnie zabija chociaz u innych mi sie podoba i co tu czynic haha.

Do roboty sie brać

Ciasteczko super

Skąd ja to znam...

aga_szsz 10:28, 29 wrz 2014

jazzy napisał(a)

No i ja tak mam dlatego u mnie tui nie uświadczysz choćby nie wiem co ale muszę się przyznać, że dostalam od eM dwie kulki tui na pniu... No i co mam teraz zrobić hihihi Będą rosły

A ja mam cały szpaler tuj, ale na szęście nie pospolite szmaragdy może nie będzie tak źle, jak przeżyję i uformuję z nich kiedyś żywopłot...
do wyboru miałam jeszcze grab, piękny latem, ale zimą...niezbyt estetyczny. Poza tym dużo roboty przy ciachaniu i sprzątaniu liści....
nie dla mnie, muszę myśleć, jak cieszyć się ogrodem i mieć w przyszłości więcej czasu na odpoczynek, a nie harówę...
latek nie ubywa...

Nonka 10:29, 29 wrz 2014

jazzy napisał(a)

A mi tuje bardzo się podobają. I mam w nosie, że są oklepane. Jak sie tak dobrze przyjrzycie to bardzo mało jest naprawdę ładnych tuj. Ale jeśli chodzi o szmaragdy to ich zieleń z niczym nie może się równać. Jak dla mnie oczywiście
lojalna_ 10:32, 29 wrz 2014

aga_szsz napisał(a)

A ja mam cały szpaler tuj, ale na szęście nie pospolite szmaragdy może nie będzie tak źle, jak przeżyję i uformuję z nich kiedyś żywopłot...
do wyboru miałam jeszcze grab, piękny latem, ale zimą...niezbyt estetyczny. Poza tym dużo roboty przy ciachaniu i sprzątaniu liści....
nie dla mnie, muszę myśleć, jak cieszyć się ogrodem i mieć w przyszłości więcej czasu na odpoczynek, a nie harówę...
latek nie ubywa...

widzisz ja mam szmaragdy i te podobaja mi sie z tuj najbardziej heheh
aga_szsz 10:36, 29 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)

widzisz ja mam szmaragdy i te podobaja mi sie z tuj najbardziej heheh

Ja lubię formowane żywopłoty, dlatego wzięłam aureospicatę, ale nie podoba mi się jej kolor, jest za żółta, a teraz, jak schnie, to pomarańczowa

szmaragdy mają piękny kolor, ale rosną w "zęby" i to mnie wkurza.

Cały czas z żonem walczę, bo on chce szmaragdy w donicy, a ja NIE
lojalna_ 10:41, 29 wrz 2014

aga_szsz napisał(a)

Ja lubię formowane żywopłoty, dlatego wzięłam aureospicatę, ale nie podoba mi się jej kolor, jest za żółta, a teraz, jak schnie, to pomarańczowa

szmaragdy mają piękny kolor, ale rosną w "zęby" i to mnie wkurza.

Cały czas z żonem walczę, bo on chce szmaragdy w donicy, a ja NIE

wiesz mnie chyba łatwiej decyzje podjac bo nie mam takiego doswiadczenia jak Wy za kilka lat może przyjdzie mi kopac wszystkie kto wie
aga_szsz 10:50, 29 wrz 2014

No to chyba nie było skierowane do mnie...
Moje doświadczenie jest ZEROWE, mimo, ze mieszkam w tym samym miejscu od 40 lat, to dopiero w zeszłym sezonie zaczęłam sie nim interesować
wcześniej nie rozróżniałam kwiatka od chwasta, a motyczki, czy sekatora w rękach nie trzymałam
Mówię serio!!!

No ale lepiej późno, niż wcale
Teraz to już moja obsesja!!!
Chata zapuszczona, bo ja od rana do nocy w ziemi grzebię, chciaż efektu żadnego ...jeszcze nie widać.