Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

katiaxx 13:10, 08 kwi 2015

siakowa napisał(a)
Kasiek musze Ci podziękować...bo jeden z Twoich pomysłów bedzie miał swojego brata u mnie....wprowadziłam pewną zmianę zobaczymy co na to eM

A co ? poczekaj moze u mnie bedzie cos widac to zadecydujesz , bo jak wyjdzie co - nie wiadomo
siakowa 13:16, 08 kwi 2015

ale to zupełnie inny pomysł kótrego nie musi byc teraz widać inspiracja żeby na kawałek u siebie popatrzec inaczej
katiaxx 13:18, 08 kwi 2015

jazzy napisał(a)

W moim odczuciu samo kopanie widłami to nie taki wyczyn, jak to późniejsze mozolne wybieranie perzu na kolanach...

Też jestem ciekawa tej studzienki Może ja o czymś nie wiem

to my chyba mamy inną technikę - bo jak ja kudła wyciągnę widałami, otrzepię to niewiele w ziemi zostaje - mam miejsca gdzie ziemia jest piaszczysta - lekka - może powiedzieć praca widłami w tych miejscach to relaks i czysta przyjemność ale są gdzie jest cieżka i zbita... poczekam jeszcze co powyłazi i będę dalej oczyszczać.

Jak te kudły powyciąm to potem je kopię tak sobie chodzę i sru - jak one się potoczą to się ziemia z nich obsypuje, tracą na wadzę i wtedy pakuję je do wroków do ekogroszku i wynoszę na ziemię niczyją, w końcu to żaden śmieć.

I tak teraz wygląda mój żywot z małą przerwą na przedstawienie o katyniu syna (jutro) - to przedstawienie realizują zaraz po tym jak omawaili plastusia ale mnie już niewiele dziwi.

teraz robię rozsady roślin gdzie ma być poletko z brzozami, zrobiłam z 30 doniczek, trza ratowac co się da a resztę rozdawać, dziś w biurze znalazłam chętną na 4 brówki ameryk

Mam jeszcze dwa serby 1,8 ktore chciałam wpakowac do doniczek żeby mi służyły na Boże Narodzenie ale nie można w casto kupić takich czarnych doniczek zwykłych wielkich tylko takie są ala rzymskie, musiałabym sobie koloseum wystawić żeby mi się jakoś wpasowały, o cenie nie wspominając....
katiaxx 13:19, 08 kwi 2015

siakowa napisał(a)
ale to zupełnie inny pomysł kótrego nie musi byc teraz widać inspiracja żeby na kawałek u siebie popatrzec inaczej

No to bardzo się ciesze
ewakatowice 13:23, 08 kwi 2015

kurna a ja mam tyle doniczek,
katiaxx 13:42, 08 kwi 2015

ewakatowice napisał(a)
kurna a ja mam tyle doniczek,

ale ja potrzbuję te j największej z największych takie w któych się kupuje wielkie drzewa w szkółce - to znaczy takie 3 m
ewakatowice 13:43, 08 kwi 2015

to przecież o takich mówię
katiaxx 16:35, 08 kwi 2015

widzisz jaka sprawiedliwość, ci co nie potrzebują - mają i odwrotnie - no szkoda żeś świat drogi ode mnie a i wysyłać nie ma sensu bo wielkie ...
asica 19:36, 08 kwi 2015

Naszukałam się, ale znalazłam. Wydaje mi się, że tu w dużej grupie rośnie śmiałek. Wygląda świetnie według mnie

http://www.siergras.nl/Beplantingsplannen#

A wogóle to ten mój śmiałek został tak przeze mnie zidentyfikowany. Kupiłam tą trawke jako "trawę" i poszukując jego nazwy najbardziej pasował mi z wyglądu śmiałek. A może to wcale nie on
katiaxx 20:18, 08 kwi 2015

asica napisał(a)
Naszukałam się, ale znalazłam. Wydaje mi się, że tu w dużej grupie rośnie śmiałek. Wygląda świetnie według mnie

http://www.siergras.nl/Beplantingsplannen#

A wogóle to ten mój śmiałek został tak przeze mnie zidentyfikowany. Kupiłam tą trawke jako "trawę" i poszukując jego nazwy najbardziej pasował mi z wyglądu śmiałek. A może to wcale nie on

dzięki Asiu, wygląda na zdjęcia fajnie ale szukam opinii użytkowników