Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Olili 18:45, 11 kwi 2015

Dobra,dobra wszystko pięknie,ładnie : to zrobiłam, tamto zrobiłam i jeszcze to...tylko ja się pytam : a fotki to gdzie??????
Wrzuć coś koniecznie
katiaxx 22:24, 11 kwi 2015

Olili napisał(a)
Dobra,dobra wszystko pięknie,ładnie : to zrobiłam, tamto zrobiłam i jeszcze to...tylko ja się pytam : a fotki to gdzie??????
Wrzuć coś koniecznie

jak sobie poletko wydziabię z perzu 2/3 a wokół 50/30 perzowisko to nie ma co focić, serio, chciałabym tu wejść pewnego dnia i pozakażać krzaki na miejscu, na oczyszczonym i wykorowanym poletku ale to chyba nie stanie się nigdy . Ten week mam zajęty i kolejny również

dziś ugryzł mnie pierwszy komar, est possible ?
bdan 12:27, 12 kwi 2015

Kasiu odmachuję u Ciebie.

Co tam u Twojej przebarwionej choiny słychac. U" mnie niestety jedna pada, druga tez jakaś niewyraźna, trzecia kolor blady. Pozostałe trzy jak na razie ok, ale chyba dostaną eksmisje z przedniej częsci ogrodu, bo juz trace do nich cierpliwość.
Zielona 21:07, 12 kwi 2015

Komara wczoraj wpuściłam do domu, wracając z ogrodowych harców z chwastami. Zatem... est possible

Jeśli chodzi o chwasty, to u mnie skrzypu jest tyle, że mogłabym /celem produkcji np herbaty/ na zbiory zaprosić Herbapol. Podobno to roślina pod ochroną... est possible? Usuwanie tego, co na zewnątrz, to jak /wybaczcie wyrażenie/ "pudrowanie syfa". Ale, ale!!!!!! W zeszłym roku pozbyłam się go opryskiem na dwuliścienne. Zastosowaliśmy Fernando i zgodnie z informacjami mojego Taty, skrzyp się zasuszył i zwinął Zapewne w tym roku na rabatach wyrośnie znowu, ale przynajmniej trawnika mi nie będzie paskudził.

Co do śmiałka darniowego /jeśli dobrze zrozumiałam/, to czytałam "opinie użytkowników". Trawka piękna, malownicza, ale podobno tak ekspansywna, że owszem, wyrośnie tam, gdzie chcesz, ale przede wszystkim tam, gdzie nie chcesz Ciężko opanować i wytępić w niechcianych lokalizacjach.
katiaxx 11:24, 13 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Komara wczoraj wpuściłam do domu, wracając z ogrodowych harców z chwastami. Zatem... est possible

Jeśli chodzi o chwasty, to u mnie skrzypu jest tyle, że mogłabym /celem produkcji np herbaty/ na zbiory zaprosić Herbapol. Podobno to roślina pod ochroną... est possible? Usuwanie tego, co na zewnątrz, to jak /wybaczcie wyrażenie/ "pudrowanie syfa". Ale, ale!!!!!! W zeszłym roku pozbyłam się go opryskiem na dwuliścienne. Zastosowaliśmy Fernando i zgodnie z informacjami mojego Taty, skrzyp się zasuszył i zwinął Zapewne w tym roku na rabatach wyrośnie znowu, ale przynajmniej trawnika mi nie będzie paskudził.

Co do śmiałka darniowego /jeśli dobrze zrozumiałam/, to czytałam "opinie użytkowników". Trawka piękna, malownicza, ale podobno tak ekspansywna, że owszem, wyrośnie tam, gdzie chcesz, ale przede wszystkim tam, gdzie nie chcesz Ciężko opanować i wytępić w niechcianych lokalizacjach.

To się okazał nie być komar a jakaś pie$%^$&%^#3 muszka, spuchło mi odnóże , nie moge na nin stać , chyba sobie wystrugam kule, serio , meszka ? muszka ? ale boli jak diabli, przykładałam wodą z sodą - nic nie dało.

nie wiem z tym śmiałkiem, znany sprzedawca traw powiedział że jak nie mokro to nie ekspansywny, a tam, nie chce mi sie już dumać, biorę go chyba że coś się zmieni ale do śmiałka mi jeszcze daleko
katiaxx 11:25, 13 kwi 2015

bdan napisał(a)
Kasiu odmachuję u Ciebie.

Co tam u Twojej przebarwionej choiny słychac. U" mnie niestety jedna pada, druga tez jakaś niewyraźna, trzecia kolor blady. Pozostałe trzy jak na razie ok, ale chyba dostaną eksmisje z przedniej częsci ogrodu, bo juz trace do nich cierpliwość.

No nie wiem może te choiny taki na przedwiośniu kolor niewyraźny z natury mają ? musze jeszcze 4 dokupić, nie wiedziałam że one sobie lubią "wypaść"
Juzia 13:17, 13 kwi 2015

Woda z octem lepsza!

katiaxx 15:03, 13 kwi 2015

Juzia napisał(a)
Woda z octem lepsza!

może być winny ? - spirytusowego u nas niet
kosolka 15:08, 13 kwi 2015

katiaxx napisał(a)

może być winny ? - spirytusowego u nas niet

Jak to???
Juzia 17:31, 13 kwi 2015

katiaxx napisał(a)